Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLOVI POD ZASTAVOM PANAME

Civilni brod naletio na minu u Crnom moru: 'Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu'

View shows a Panama-flagged bulk carrier in Odesa region
Foto: State Border Guard Service of Uk
1/3
28.12.2023.
u 12:29

Jedna je osoba hospitalizirana, a drugoj je liječnička pomoć pružena na brodu. Na mjesto su poslani tegljači, dodala je vojska.

Brod za rasuti teret pod zastavom Paname, koji je krenuo u luku na Dunavu radi utovara žita, naletio je na minu u Crnom moru, priopćila je u četvrtak ukrajinska vojska, dodajući da su u incidentu dvije osobe ozlijeđene. Bio je to najnoviji incident civilnog broda koji je pogodio eksploziv u Crnom moru u, kako Kijev kaže, pojačanim ruskim napadima na brodove i lučku infrastrukturu.

"Civilni brod pod zastavom Paname naletio je na neprijateljsku morsku minu u Crnom moru ... Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu, a požar je izbio na gornjoj palubi", objavilo je ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo na Telegramu.

VEZANI ČLANCI

Jedna je osoba hospitalizirana, a drugoj je liječnička pomoć pružena na brodu. Na mjesto su poslani tegljači, dodala je vojska.

Moskva je pojačala napade na ukrajinsku lučku infrastrukturu od sredine srpnja, kada je odustala od dogovora koji je posredovao UN i koji je omogućio siguran prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko Crnog mora. Kijev je od tada uspostavio alternativnu rutu koja obuhvaća zapadnu obalu Crnog mora. Kako je rečeno, ruske su snage više puta bacale eksplozivne naprave u njezinoj blizini.

VIDEO Ruski avion greškom sletio na zaleđenu rijeku

Ključne riječi

Komentara 9

TU
tuzibaba
08:23 29.12.2023.

Posada broda trlja ruke jer imaju ratni dodatak na plaću kada plove kroz ratnu zonu. Sada će ostati malo duže u ratnom području pa će se skupiti koji dolar.

TU
tuzibaba
08:21 29.12.2023.

Pogrešan naslov. Nije civilni brod ako vozi iz ili u državu koja je u ratu. legitimna meta za potopiti. Ništa novo u povijesti ratovanja.

HO
homofobic
14:32 28.12.2023.

ruSSi imaju podmornice (osim Moskve i Novocherkasska)koje mogu i izroniti. Podmornicama se miniraju vode koje se namjerava uciniti nesigurne za polovidbu! To se radi u dalekim neprijateljskim vodama. Mine se jednostavno pusti da plutaju nosene morskim strujama i vjetrom. To je taktika kukavica i gusara kada su nemocni i ustraseni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije