Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasti Madar

Češki epidemiolog tvrdi da je jedno žarište zaraze u Češkoj zbog Zrća

Zrće
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
04.08.2020.
u 18:49

Žestoke komentare primjetili su i češki mediji kojima nije pak promaknulo kako je tvit objavio s godišnjeg odmora iz Hrvatske.

Glavni češki epidemiolog Rasti Madar kazao je da su Česi koji su bili u srpnju na godišnjem odmoru na Zrću donijeli koronavirus u određene dijelove Češke. 

- Zrće na hrvatskom otoku Pagu poznato je mjesto za mega plesne partije gdje se okupljaju velike mase ljudi iz različitih europskih država. Da, Česi su tamo bili već u srpnju, i da, već smo donijeli zarazu u neke dijelove Češke. Dakle, partijanje je očito potrebno i u tijeku pandemije, bez obzira na zdrav razum - naveo je. 

 

Žestoke komentare primjetili su i češki mediji kojima nije pak promaknulo kako je tvit objavio s godišnjeg odmora iz Hrvatske. 

Epidemiolog se ubrzo oglasio na Twitteru oko toga. 

- To nije nikakva tajna. Rekao sam medijima više puta da ću biti u Hrvatskoj tjedan dana. Nije stvar Hrvatske, mogao sam ići u bilo koju drugu zemlju. Cijelo vrijeme to naglašavamo. Vlastitim automobilom sam došao u privatni apartman bez kontakta s drugim ljudima, mnogo je sigurnije od masovnih okupljanja u Češkoj Republici.

 

Podsjećamo, Madar je kazao za češke medije da su otkrili šest slučajeva virusa koji su upravo došli sa Zrća. 

- U tih šest slučajeva nije sigurno jesu li svi uvezeni iz Hrvatske ili je riječ o lokalnoj transmisiji, ali de facto mi imamo šest slučajeva iz klastera zvanog Zrće. Pokrenuli smo epidemiološku istragu, nadamo se da neće doći do većeg širenja zaraze. Tih slučajeva imamo diljem Češke - kazao je epidemiolog za Seznam zprávy. 

Ključne riječi

Komentara 1

VL
vlatx
21:08 04.08.2020.

E sad, koliko bi mi mogli napisati optužbi na račun širenja virusa iz drugih država koja su se dogodila kod nas. Ovakve optužbe ne služe ničemu. Treba ljude osvjestiti da se više paze, pogotovo mlade. Virus je svuda oko nas i trebamo živjeti s time. Mada i prije je bilo virusa ali im se nikada nije pridavala tolika pažnja kao ovome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije