Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Cappelli: Hrvatska je sigurna i prepoznatljiva, broj turista svakodnevno raste

Broj turista raste za 20 do 30 tisuća dnevno, rekao je ministar turizma
25. lipnja 2020. u 11:16 3 komentara 185 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

U Hrvatskoj je trenutno 246 tisuća turista, izvijestio je u četvrtak ministar turizma Gari Cappelli.

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel 'ODMOR U OPASNOSTI' Austrijski mediji o Hrvatskoj: Opasno je tamo ljetovati, susjedi im zatvaraju granice

"U Hrvatskoj je trenutno 246 tisuća turista i njihov broj raste za 20 do 30 tisuća dnevno", rekao je Cappelli na sjednici Vlade.

Dodao je kako je to znak da je Hrvatska "sigurna i prepoznatljiva" turistička zemlja.

Cappeli je te podatke iznio u sklopu rasprave o donošenju Uredbe o izmjeni Zakona o otocima, kojom se povećava količine zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju po subvencioniranoj cijeni sa 45 na 85 kubičnih metara godišnje po otočaninu.

Fizičkoj i pravnoj osobi koja obavlja gospodarsku djelatnost na otocima će se, prema današnjoj odluci Vlade, isporučivati zdravstveno ispravna voda za ljudsku potrošnju po subvencioniranoj cijeni do maksimalno 50 posto razlike između stvarne cijene vode i cijene vode koja je jednaka cijeni vode koju plaća ista kategorija korisnika u mjestu iz kojeg se voda isporučuje.

Slovenija granični prijelaz PANDEMIJA U ZAMAHU Slovenija: Hrvatska nije na 'crvenoj listi' i epidemiološki je sigurna destinacija

Vodni doprinos smanjuje se za 50 posto

Vlada je današnjom odlukom smanjila vodni doprinos, koji investitor plaća na gradnju građevina uključujući i građevinu koja se ozakonjuje, i to za 50 posto.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da je to smanjenje usklađeno s Akcijskim planom za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja za 2020. godinu, koji je Vlada donijela u svibnju.

Smanjenje vodnog doprinosa, koji je prihod Hrvatskih voda za 50 posto, odnosi se za sve kategorije obveznika.

Godišnji prihod Hrvatskih voda od vodnog doprinosa tijekom 2019. godine iznosio je 240 milijuna kuna, a godišnji efekt smanjenja vodnog doprinosa iznosi 120 milijuna kuna.

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
 • Avatar EtTore
  EtTore:

  Broj turista u porastu sa 66 na 67! Hahahaahahahahahahahahhahaha...

 • Avatar mofo
  mofo:

  Broj turista svakodnevno raste, broj zarazenih svakodnevno raste, sve nam raste, super!

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Osobe koje su uplatili smjestaj ili aranžmane prošle godine ili u prvom, drugom mjesecu imaju dvije mogićnosti. Doći i ne izgubititi uplaćenu akontaciju ili odsutati, a akontacija propada. Većina ima želju iskoristiti uplatu i ljetovati i pod cijenu zaraze. U ... prikaži još! ovoj godini će turizam nešto donijeti, ali iduća će biti puno, puno gora od ove.