Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarluk u Indiji

Čak 18 mjeseci preminulog 35-godišnjaka držali u kući - mislili su da je u komi

Marko Mrkonjic/PIXSELL
27.09.2022.
u 11:47

Muškarčeva supruga, za koju mediji pišu kako je psihički nestabilna, svako je jutro posipala “gangajal” (svetu vodu) po njegovom tijelu koje se polako raspadalo.

Obitelj u indijskom Kanpuru čak 18 mjeseci držala je u kući tijelo preminulog 35-godišnjeg muškarca jer su mislili da je u komi.

Muškarčeva supruga, za koju mediji pišu kako je psihički nestabilna, svako je jutro posipala “gangajal” (svetu vodu) po njegovom tijelu koje se polako raspadalo, nadajući se da će mu to pomoći da izađe iz kome, rekao je glasnogovornik policije.

Susjedi su rekli policiji da su članove obitelji često viđali kako kući nose boce s kisikom. Muškarac, identificiran kao Vimlesh, umro je 22. travnja 2021., a kremiran je u petak navečer, rekli su policajci, prenosi Fenix Magazin.

Prema riječima dužnosnika, Vimlesh je bio postavljen kao pomoćnik računovođe u odjelu poreza na dohodak u Ahmedabadu, dok su njegova supruga, djeca i ostali članovi obitelji živjeli u području Krishnapuri u Kanpuru.

Rekli su da obitelj vjeruje da nije mrtav i da su se nastavili brinuti o njemu iako su dobili njegovu smrtovnicu dan nakon što je umro “zbog obostrane upale pluća”.

Govoreći za The Sunday Express, glavni medicinski šef (CMO) Kanpur Alok Ranjan je rekao: Osoba je umrla 22. travnja 2021. tijekom drugog vala covida. Imao je obostranu upalu pluća. Nakon što je umro, odvezen je u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim. 

Vimleshovo tijelo pronađeno je u petak nakon što je IT odjel podnio žalbu upravi okruga Kanpur da je nestao s posla od travnja 2021. Sudac okruga Kanpur naredio je zdravstvenim dužnosnicima da ispitaju stvar nakon čega je utvrđeno da je Vimlesh umro u travnju 2021. 

– Kad god je njegov ured pitao obitelj gdje se nalazi, rekli su da je Vimlesh bolestan. Obitelj je donijela i boce s kisikom, a mještanima su rekli da je u komi i da se liječi kod kuće. Bili su uvjereni da je živ i da će biti bolje, rekao je visoki policijski časnik.

– Kako ovdje nije počinjen nikakav zločin, nećemo ništa ni protiv koga poduzimati. Obitelj je bila uvjerena da je živ sve dok službenici u petak nisu odnijeli njegovo tijelo. U petak navečer, ostaci tijela su kremirani u prisutnosti policije, drugih dužnosnika i Vimleshove obitelji. Članove obitelji trebalo je uvjeriti za kremiranje, rekao je ravnatelj policije.

Vimleshova obitelj ne na upit zašto su tako dugo držali tijelo kod kuće, kazala da su donijeli tijelo iz lokalne bolnice, ali su tada osjetili da diše, pa su tijelo ostavili kod kuće.

U rijetkim slučajevima, kada se tijelo redovito čisti određenim kemikalijama i ako nema puno vlage i zraka, onda se ne razgrađuje nego se mumificira. Još uvijek nije jasno što je Vimleshova obitelj koristila za očuvanje tijela toliko dugo. Kad su ih pitali, tvrdili su da nisu koristili nikakve kemikalije, rekao je visoki dužnosnik Odjela za zdravstvo.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:59 27.09.2022.

Bizarluk? To je neka nova riječ . Moderni turcizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije