Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba riješiti klizišta

Butković: Signal na Banovini će se poboljšati, krenut će i obnova državnih cesta

Zagreb: Sjednica Vlade Republike Hrvatske održana u NSK
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
13.01.2021.
u 13:01

Na pitanje o klizištu u Zagorju kod općine Jasenje, ministar je odgovorio da su jučer na tom terenu bili prometna inspekcija i Hrvatske ceste te da se kreće u sanaciju

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu da će signal teleoperatera u ruralnim i pograničnim područjima na Banovini uskoro biti bolji, da se na tome radi te da bi uskoro trebala biti ugovorena, a potom i početi obnova, državnih cesta na tom području.

Odgovarajaći na novinarsko pitanje o mobilnom i telefonskom signalu na Banovini, Butković je rekao da je razgovarao sa svim teleoperaterima, koji su vrlo brzo nakon potresa osposobili postojeći signal, tako da je signal sada onakav kakav je bio prije potresa.

"No, budući da je Sisačko-moslavačka županija i inače u ruralnim i pograničnim područjima bila dosta loše pokrivena signalom, ovo je prilika da se ta situacija poboljša. U tom smislu jučer sam doznao o određenih šest lokacija, koje su operateri predvidjeli, gdje bi se sada privremeno, do izgradnje novih stanica, smjestile mobilne bazne stanice. To će biti učinjeno vrlo brzo, tražit ćemo i pomoć mehanizacije, stožera, Ministarstva obrane, odnosno Oružanih snaga da nam pomognu da se to što prije postavi. To se rješava i uskoro će signal biti bolji i u tim ruralnim, tj. pograničnim područjima", rekao je Butković.

Govoreći o oštećenim cestama na Banovini, Butković je rekao da državne ceste imaju kompletno snimljeno stanje, da je šteta oko 70 milijuna kuna na državnim cestama, mostovima, da su se otvorila određena klizišta.

"Taj proces je već krenuo, Hrvatske ceste će vrlo brzo, budući im Zakon o javnoj nabavi daje mogućnost da takve stvari hitno ugovaraju, to ugovoriti i krenut će obnova državnih cesta."

Butković je istaknuo da će Vlada sljedećeg tjedna donijeti odluku i Županijskoj upravi za ceste dodijeliti 25 milijuna kuna, budući su procijenili da im taj iznos treba da bi popravili sve županijske ceste.

"Mi ta sredstva imamo, ali to mora proći proceduru Vlade, sljedećeg tjedna će to biti na Vladi i onda će i oni krenuti u svom dijelu u obnovu svih županijskih cesta," rekao je.

Na pitanje o klizištu u Zagorju kod općine Jasenje, ministar je odgovorio da su jučer na tom terenu bili prometna inspekcija i Hrvatske ceste te da se kreće u sanaciju.

VIDEO Veliko klizište zatrpalo cestu u Zagorju

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je, odgovarajući na novinarska pitanja, da je, što se tiče klizišta na državnoj cesti DC 74, došlo do istjecanja, odnosno klizanja jalovine iz susjednog kamenoloma na cestu.

"Obavljeno je snimanje tog terena s prometnom inspekcijom, koja će donijeti rješenje te će se u dogovoru s vlasnikom kamenoloma, odnosno vlasnik kamenoloma promptno ići u rješavanje tog problema. Tu treba, ne samo maknuti veliku količinu materijala s ceste, nego riješiti i uzrok, koji je na području kamenoloma, kako se takvo što ubuduće ne bi događalo", rekao je i naglasio da se "od danas kreće s rješavanjem i uspostavom prometa na DC 74."

Ministar Butković je u srijedu, zajedno s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom grada Bakra Tomislavom Klarićem obišao radove na rekonstrukciji državne ceste DC 501 od čvora Oštrovica do Meje, odnosno od Hreljina do autoceste.

Komentara 1

TT
TTjac
13:47 15.01.2021.

Na Baniji nema signala čobane hedezenjarski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije