Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Bubnjara terete da je karticom općine plaćao privatne troškove i putovanja

Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
26.06.2019.
u 14:09

Njegova zamjenica Kristina Erlić tereti se da je od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. s računa Općine u više navrata virmanima podignula najmanje 172.545 kuna, a taj je iznos trošila za svoje potrebe.

Nedjeljko Bubnjar, HDZ-ov načelnik Škabrnje, i njegova zamjenica Kristina Erlić optuženi su zbog zloporabe položaja i ovlasti, a optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Splitu.

USKOK Bubnjara tereti da je kao načelnik Općine Škabrnja od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009. u više navrata ispisivao putne naloge koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom Općine, a u kojima je neistinito navodio da je riječ o službenim putovanjima. Činio je to iako je znao da nije riječ o službenim već privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koji nisu zaposlenici Općine, a o tim putovanjima pisao je i izvješća o putovanju.

Na temelju tih izvješća tražio je da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu koji su plaćeni poslovnim karticama Općine za njega i druge osobe. Osim toga, tereti ga se i da je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun Općine, čime je, navodi USKOK u optužnici, sebi pribavio korist od 57.466 kuna, a drugim osobama korist od 7572 kune, čime je Općinu Škabrnja oštetio za ukupno 65.039 kuna.

USKOK tereti Bubnjara i da je od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017. u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac kojim se koristio za svoje potrebe.

Također je poslovnom karticom Općine u više navrata plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima, čime je Općinu Škabrnja oštetio za ukupno 637.502 kune. Njegova zamjenica Kristina Erlić tereti se da je od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545 kuna, a taj je iznos koristila za svoje potrebe.

Komentara 6

SC
Santo_CavernicoIo
14:34 26.06.2019.

da ima pravde, ovaj bi bubnjar već svirao klavir

CH
chemica
14:31 26.06.2019.

Pa gdje će hadezeovac pronać novce da se jastogom počasti, ako ne na adresi bedaka koji su ga izabrali. A tako ti je to općenito kada na vlast dovedeš tešku sirotinju. Dok Trump iz vlastitog džepa počasti sportaše koji su došli u Bijelu kuću, ovaj nesretnik nema ni za čips s majonezom.

Avatar Forest Trump
Forest Trump
17:50 26.06.2019.

Ali njegovi su stradali u ratu !!!! To je bila mjera samopomoći u teškim trenucima ,gotovo pa spasonosan ljek !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije