Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Brodogradilištu krenulo: Škverani ugovorili brod za "Jadroplov"

brodosplit
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.03.2011.
u 14:34

Brod koji će škverani graditi za "Jadroplov" istih je dimenzija kao i brodovi "Peristil" i "Sveti Dujam"

Direktor Sektora projektiranja i prodaje "Brodosplit – Brodogradilište"  Neven Jug i predsjednik Uprave "Jadroplova" Branimir Kovačić potpisali su ugovor za gradnju bulk carriera, broda za prijevoz rasutih tereta s opcijom gradnje još jednog broda potpuno istih karakteristika.

Brod koji će škverani graditi za "Jadroplov" istih je dimenzija kao i brodovi "Peristil" i "Sveti Dujam" koje su za tog brodara izgradili i isporučili mu ih prošle godine. Međutim, primjenom novih propisa došlo je do promjene izvedbe glavnog motora čime će novougovoreni brod imati daleko bolja svojstva, odnosno manje će trošiti goriva i imat će manju razinu zagađenja.

Bulk carrier, koji će se na splitskim navozima graditi za splitskog naručitelja, imat će dvojnu klasu, a njegovu gradnju nadzirat će Bureau Veritas i Hrvatski registar brodova. Trebao bi, planirano, biti isporučen u sljedećoj godini.

Ključne riječi

Komentara 9

UK
Ugo Kajvez
14:53 22.03.2011.

To je uspjeh, isključivo zahvaljujući radnicima škvera što nisu dali tzv \"hrvatskim\" političaima da škvere unište skroz !! .......................

LO
lohikarme
15:33 22.03.2011.

Drzavna firma Jadroplov idete graditi kod drzavne firme Brodosplit brod. Super. No pod kojim uvjetima? Prica se da je brod ugovoren po cifri od svojih 40-50ME. Naime za takav bi isti brod Jadroplov vani dao 30tak ME. Zasto je potrebnoebno jednu firmu unistiti da bi se kradja u drugoj firmi skrila?? Naravno opet je sve uradjeno po \"zakonu\". Kakvi majstori u isisavanju novaca i sisanu ovaca.

OB
-obrisani-
14:54 22.03.2011.

BRAVO! SRDACNE CESTITKE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije