Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE GA ZA VIŠE DJELA

Brodogradilište u Korčuli oštetio za 3,2 milijuna kuna

Grgo Jelavic/PIXSELL
21.07.2021.
u 11:51

Novcem oštećenog društva plaćao je i inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, a ne oštećenom trgovačkom društvu

Muškarac (43), s područja Sisačko-moslavačke županije sumnjiči se za više djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, u kojima je pričinjena šteta od 3,2 milijuna kuna. Kako je priopćila dubrovačka policija, sumnjiči ga se da je kao  jedini član uprave i osoba ovlaštena za zastupanje brodograđevnog  trgovačkog društva iz Korčule, od kraja 2015. do kraja 2019. na različite načine otuđio i oštetio imovinu tvrtke.  Činio je to, kako se sumnja,  kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist trgovačkim društvima, obrtima i odvjetničkim društvima s kojim je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama.

Tako  ga se sumnjiči da je željezni otpad nastao rezanjem trupa broda u vlasništvu jedne tvrtke, prodavao   kao imovinu  druge tvrtke čiji je bio jedini vlasnik. Činio je  bez pravne osnove i to tako što je  lažnim računima plaćao i uplaćivao novac  tvrtki u svom vlasništvu i obrtu  u vlasništvu njegove nevjenčane supruge. Osim toga, novcem oštećenog društva plaćao je i inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, a ne oštećenom trgovačkom društvu.  Također je pružene usluge oštećenog trgovačkog društva naplaćivao  putem druga  dva  trgovačka društva s kojima je vlasnički bio povezan. Ukupna je šteta 3,2 milijuna kuna, a 43-godišnjak se sumnjiči za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave, povredu voženja poslovnih knjiga... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije