Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Voditelj poslovnice u više navrata oštetio klijente za milijunske svote

Osumnjičeni si je navodno pribavio je protupravnu imovinsku korist od oko 10,3 milijuna kuna, oštetivši šestero stranih državljana i novčarsku ustanovu u čijoj poslovnici je obavljao poslove voditelja.
13. lipnja 2019. u 15:06 2 komentara 974 prikaza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Policija je uhitila i za šest kaznenih djela prijavila 59-godišnjaka, kojega sumnjiči da je zlorabio položaj i ovlasti voditelja poslovnice novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije i tako si pribavio protupravnu korist veću od 2,2 milijuna kuna, a oštetio hrvatsku državljanku i dvoje stranih državljana.

Lidija Došen-Plećaš Afera Art Optužena za krivotvorenje znački policije i SOA-e: Da sam htjela napraviti nešto nezakonito novac bi uzela u kuverti

U policiji kažu da će i dalje raditi na ovom slučaju te da je riječ o nastavku prethodnog kriminalističkog istraživanja nedjela gospodarskog kriminaliteta od kolovoza 2013. do kraja 2018. 

U tom razdoblju osumnjičeni si je navodno pribavio je protupravnu imovinsku korist od oko 10,3 milijuna kuna, oštetivši šestero stranih državljana i novčarsku ustanovu u čijoj poslovnici je obavljao poslove voditelja.

rukovanje OTKRIVENI Prijevarom i krivotvorenjem došli do više od 1,5 milijuna kuna

Sada ga se sumnjiči i za tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i tri kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, odnosno da je od siječnja 2010. dokraja 2018. protupravno prisvojio oročene devize klijenata i krivotvorio dokumentaciju.

U jednom slučaju je u poslovnom sustavu prikazao gotovinsku isplatu deviza, dok je u dva slučaja klijentima izdao krivotvorene potvrde o stanju njihovog oročenog stranog novca.

Zagreb: Zbog radova na skidanju dimnjaka sa zgrada nastala je velika prometna gužva
VODA IZDIGLA ASFLAT
Puknula vodovodna cijev na zagrebačkoj Trešnjevci, voda građanima ušla u stanove i podrume
Logitech
Novi poslovni trend
Uz ovaj model rada, vaša poslovna budućnost više neće imati granica