Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrad iz rafinerije

Brođani zbog smrada kavu na Korzu piju sa zaštitnim maskama

gas-maske,zaštitne maske,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
04.11.2012.
u 17:41

Članovi Građanske inicijative "Brođani, ne dajte da nas truju" prolaznicima su dijelili kirurške maske

Građani Slavonskog Broda ogorčeni su na ministra Zmajlovića, Ministrastvo zaštite okoliša i Vladu jer gotovo ništa ne čine kako bi se ublažio međudržavni ekološki incident i stalo na kraj nasilnom i sustavnom trovanju građana Slavonskog Broda otrovnim isparavanjima iz bosanskobrodske rafinerije.

Rafinerija radi bez potrebnih filtera i 70 tisuća stanovnika svakodnevno udiše zagađeni zrak tzv. druge kategorije. Cak je osam puta veća koncentracija sumporovodika u zraku, a godišnju dopuštenu koncentracija benzena rafinerija premaši u svega nekoliko sati. Sve to popraćeno je nesnosnim smradom i ozbiljnom prijetnjom zdravlju.

>> Prosvjedovalo 1500 Brođana: Dosta nam je zagađivanja!

Članovi Građanske inicijative \"Brođani, ne dajte da nas truju\" u nedjeljno poslijepodne dijelili su prolaznicima kirurške maske. Na brodskim ulicama vise nije neobično vidjeti prolaznike koji usta i nos prekrivaju vlažnim maramicama i raznim pomagalima. Brođani stalno prosvjeduju, zadah rafinerije je neizdrživ, pa su neki na nedjeljnoj kavi na Korzu koristili gumene zaštitne maske kako bi se štitili od otrova i nepodnošljivog smrada.

Komentara 16

Avatar mf
mf
07:09 05.11.2012.

Kad su po Brodu padale granate,u Zagrebu nas nitko nije doživljavao.To se nije njih ticalo.A kad je samo jedna pala na Zagreb,odmah akcija.Tako da me to ništa ne čudi.A onog ćelavog lepezanera treba najurit kad se pojavi u Brodu,kao i one koji su ga poslali.Tih pametnjakovića,lopova i profitera imam pun kufer,a vjerujem i velika većina Slavonaca;ispravite me ako nisam u pravu.

OB
-obrisani-
09:37 05.11.2012.

Smrdi to na politiku a ne sumpor Odu u Bosanski brod u kupovinu a onda kod nas na demonstracije. Zavidni,jer u Bosanskom se brodu bolje živi. ________________________________________ A da ti, druškane, nisi jedan od naših dragih komšija iz susjednog gradada u Bosni?! A ako još i radiš u toj istoj rafineriji, tim još bolje ! Zagađivanje zraka kancerogenim spojevima i to u ogromnim koncentracijama nazivaš politikom?!! To što se dobar dio dana od nemogućeg smrada ni prozor ne smije otvoriti ... i to je politika, zar ne !!? Zavidni što se u Bos. Brodu bolje živi???!!!! Molim te, nemoj se blamirati !!! Da nema kupaca iz Slav. Broda na BB pijaci i trgovinama, ljudi u Bosanskom Brodu gotovo bi jeli koprive, ali i ovako nije sjajna situacija!

NE
Nepokolebljiv
18:48 04.11.2012.

Najobicnije PRES*****E! Par pametnjakovica izvuklo iz neke kistre zastitne maske pa se krenuli praviti vazni. Najbolje zatvoriti svu industriju, loviti zabe i skakavce i kopati korjenje za prehraniti se i spavati u rupama na livadama - vratiti se u kameno doba. Gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije