Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska ostvarenja

Brođani pogledali šest komedija požeškog 'Gerger filma'

Gerger film
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
14.01.2014.
u 22:59

Na snimanjima ovih zanimljivih filmskih uradaka čiji je zajednički nazivnik uglavnom sveden na paradoksalne i smiješne situacije sudjelovalo je preko pedeset glumaca amatera

- Udruga za nezavisno kreativno djelovanje "Gerger film" iz Požege večeras se u Gradskoj knjižnici predstavila Brođanima sa šest kratkometražnih filmova. Na snimanjima ovih zanimljivih filmskih uradaka čiji je zajednički nazivnik uglavnom sveden na paradoksalne i smiješne situacije sudjelovalo je preko pedeset glumaca amatera, a voditelj projekata, scenarist, redatelj i glumac mladi je Požežanin Hrvoje Podobnik.

Sudjelovali su i na nekoliko renomiranih festivala od kojih izdvajaju Dane hrvatskog filma 2012. gdje su promovirali film  "Blagoje 2". S filmom " Bez računa se ne računa" osvojili su treće mjesto, te nagradu publike na prošlogodišnjoj Reviji jednominutnih filmova "Crominute" u Požegi i nagradu publike na Pula film festivalu.

Film "Čik Boris protiv mučke đubradi 3" dobio je nagradu " Zlatna motorka" u kategoriji borilačkih filmova na "Trash film festivalu" 2013. u Varaždinu.

- Naša mala filmska ostvarenja koja smo večeras prikazali Brođanima kratke su komedije. Imali su priliku pogledati dva nastavka filma "Blagoje". To je priča o momku koji gledajući sexy filmove odluči i sam postati akter jednoga od njih. Međutim, nije sve tako lako kao što izgleda na televiziji. Prikazali smo i tri nastavka serijala pod nazivom "Čik Boris protiv mučke đubradi". Čik Boris je slavonski ranger koji se o prirodi marljivo brine kao o svojoj dragoj. Kada vidi da netko ugrožava ekologiju nastupa odrješito i brutalno. Brođani su vidjeli i naš jednominutni film "Bez računa se ne računa", a riječ je o jednom pogledu na  događanja u Hrvatskoj i ex - YU u zadnjih tridesetak godina.

On na osobit način u jednu minuti sažima uglavnom sve što su građani u društvu proživljavali desetljećima , krađu, privatizaciju i korupciju - kaže  Hrvoje Podobnik, predsjednik udruge " Gerger film".

>>Dodijeljene Zlatne motorke 6. Trash film festivala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije