Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko je Blaž Curić? Samozatajan operativac od velikog Brkićevog povjerenja

Diskretan i šutljiv tip uvijek se držao po strani. Kažu da je bio veliki ratnik, a iznimno je lojalan Milijanu Brkiću, svom kumu i suborcu
26. rujna 2018. u 18:15 52 komentara 11329 prikaza
Blaž Curić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Blaž Curić samozatajan je, povučen i šutljiv tip. Četrdesetdevetogodišnjak srednje visine i svijetle kose uvijek se držao po strani i ničim nije na sebe privlačio pozornost. Dok je u HDZ-u bio vozač Milijanu Brkiću, tada glavnom tajniku stranke, s njim je provodio cijele dane obilazeći HDZ-ove organizacije na terenu. Ali uvijek u sjeni, bez nametanja.

Dovođenje Blaža Curića u USKOK afera lažni sms-ovi Uskok pokrenuo istragu protiv Curića i ipak zatražio istražni zatvor

U HDZ-u pojedini sugovornici za njega kažu da je ispravan čovjek, štoviše, ne mogu vjerovati u kakvoj se situaciji našao. Drugi izvori opisuju ga kao diskretnog operativca i velikog ratnika. S Alfama je prošao sva ratišta, od Velebita, Dubrovnika, Medačkog džepa...

Pogledajte video izjave Curićevog odvjetnika:

Brkićev je suborac i kum. Krsni je kum najmlađem Brkićevu sinu. Brkiću je iznimno odan i, prenose izvori bliski zamjeniku šefa HDZ-a, Brkić u njega ima veliko povjerenje. Curić je umirovljeni branitelj, a u HDZ-u kažu da Curić dobro poznaje Vargu. Moguće da ga je upoznao preko Brkića ili pak da ga poznaje iz sustava MUP-a.

Milijan Brkić SLUČAJ 'LAŽNI SMS-OVI' Brkić o uhićenju kuma: Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac

Curić nije jedini vozač utjecajnih političara koji se našao s druge strane zakona. Najslavniji vozač sigurno jest onaj koji je nekada vozio Božidara Kalmetu, a naknadno je otkriveno da je na reketarenju izgradio carstvo. Zašto je Curić silno riskirao pozivom Vargi kojim ga je upozorio da je pod istragom, zasad ostaje nepoznato. Jednako kao i tko mu je dao povjerljivu informaciju o tajnoj istrazi.

Jesu li se u Varginu kompjutoru krile tajne nekadašnjeg vodstva HDZ-a, pokazat će ili opovrgnuti istraga koja je dohvatila ljude u samom vrhu države i HDZ-a. Curić se branio šutnjom danas pa se nije mogao doznati nijedan novi detalj o naručitelju poziva. Varga je u istrazi rekao da je bio u kontaktima s visokim dužnosnicima HDZ-a, možda je osim Brkića i Karamarka riječ o još kojem zanimljivom imenu.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Top Chair
#OSTANIMOODGOVORNI
Super ideje za opremanje ureda kod kuće: Kako odabrati najfunkcionalniju stolicu?
  • marginalac:

    zelio sam napisati komentar..o banana drzavi..ali kad sam vidio tko je napisao clanak..odustao sam..zbilja ste u banani..

  • krle:

    Vasi, Plenković i njegova " vjerodostojna" svita, sapunaju dasku, on je to napravio Karamarku, ali bi se sad mogao iskupiti........

  • Ninica:

    Mene zanima ovo: Kako netko može raditi u Ministarstvu na ugovoru o djelu na poslovima vozača? Kada se prema zakonu ne može zaposliti preko ugovora o djelu na poslove koji imaju sve značajke radnog odnosa. Svi poslovi koji imaju značajke ... prikaži još!e stalnosti, redovitosti i nesamostalnosti spadaju u radni odnos. Što to treba značiti, da Ministarstva mogu, a privatnici se kažnjavaju od inspekcije rada.