Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brkićev je suborac i kum

Tko je Blaž Curić? Samozatajan operativac od velikog Brkićevog povjerenja

Blaž Curić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
26.09.2018.
u 18:15

Diskretan i šutljiv tip uvijek se držao po strani. Kažu da je bio veliki ratnik, a iznimno je lojalan Milijanu Brkiću, svom kumu i suborcu

Blaž Curić samozatajan je, povučen i šutljiv tip. Četrdesetdevetogodišnjak srednje visine i svijetle kose uvijek se držao po strani i ničim nije na sebe privlačio pozornost. Dok je u HDZ-u bio vozač Milijanu Brkiću, tada glavnom tajniku stranke, s njim je provodio cijele dane obilazeći HDZ-ove organizacije na terenu. Ali uvijek u sjeni, bez nametanja.

U HDZ-u pojedini sugovornici za njega kažu da je ispravan čovjek, štoviše, ne mogu vjerovati u kakvoj se situaciji našao. Drugi izvori opisuju ga kao diskretnog operativca i velikog ratnika. S Alfama je prošao sva ratišta, od Velebita, Dubrovnika, Medačkog džepa...

Pogledajte video izjave Curićevog odvjetnika:

Brkićev je suborac i kum. Krsni je kum najmlađem Brkićevu sinu. Brkiću je iznimno odan i, prenose izvori bliski zamjeniku šefa HDZ-a, Brkić u njega ima veliko povjerenje. Curić je umirovljeni branitelj, a u HDZ-u kažu da Curić dobro poznaje Vargu. Moguće da ga je upoznao preko Brkića ili pak da ga poznaje iz sustava MUP-a.

Curić nije jedini vozač utjecajnih političara koji se našao s druge strane zakona. Najslavniji vozač sigurno jest onaj koji je nekada vozio Božidara Kalmetu, a naknadno je otkriveno da je na reketarenju izgradio carstvo. Zašto je Curić silno riskirao pozivom Vargi kojim ga je upozorio da je pod istragom, zasad ostaje nepoznato. Jednako kao i tko mu je dao povjerljivu informaciju o tajnoj istrazi.

Jesu li se u Varginu kompjutoru krile tajne nekadašnjeg vodstva HDZ-a, pokazat će ili opovrgnuti istraga koja je dohvatila ljude u samom vrhu države i HDZ-a. Curić se branio šutnjom danas pa se nije mogao doznati nijedan novi detalj o naručitelju poziva. Varga je u istrazi rekao da je bio u kontaktima s visokim dužnosnicima HDZ-a, možda je osim Brkića i Karamarka riječ o još kojem zanimljivom imenu.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Komentara 52

DU
Deleted user
18:35 26.09.2018.

zelio sam napisati komentar..o banana drzavi..ali kad sam vidio tko je napisao clanak..odustao sam..zbilja ste u banani..

DU
Deleted user
18:42 26.09.2018.

Vasi, Plenković i njegova " vjerodostojna" svita, sapunaju dasku, on je to napravio Karamarku, ali bi se sad mogao iskupiti........

NI
Ninica
18:54 26.09.2018.

Mene zanima ovo: Kako netko može raditi u Ministarstvu na ugovoru o djelu na poslovima vozača? Kada se prema zakonu ne može zaposliti preko ugovora o djelu na poslove koji imaju sve značajke radnog odnosa. Svi poslovi koji imaju značajkee stalnosti, redovitosti i nesamostalnosti spadaju u radni odnos. Što to treba značiti, da Ministarstva mogu, a privatnici se kažnjavaju od inspekcije rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije