Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

'Očekujemo da Orešković odabere kandidata za ministra znanosti, obrazovanja i športa'

Branimir Mihalinec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.01.2016.
u 11:17

U sustavu obrazovanja nema se više što rezati, kaže Mihalinec

Očekujemo da preuzmete odgovornost i odaberete kandidata za ministra znanosti, obrazovanja i športa, poručio je danas mandataru Tihomiru Oreškoviću u otvorenom pismu predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

"Evidentno je da nema 'tučnjave' Domoljubne koalicije i Mosta za sustav odgoja i obrazovanja. Za prosperitet Republike Hrvatske njima je očito najvažnije tko će kontrolirati represivni aparat i prošlost. Zato od Vas očekujemo da Vi preuzmete odgovornost i odaberete kandidata za ministra znanosti, obrazovanja i športa. To mora biti osoba koja dolazi iz sustava, dobro poznaje sustav i spremna je na promjene", poručuje Mihalinec. Dodaje kako je potrebno imenovati posebnog pomoćnika ministra za srednjoškolski sustav jer je to preveliko područje za samo jednu osobu.

Mihalinec je u pismu poručio i kako je sindikat otvoren za socijalni dijalog i partnerstvo te da su se spremni odazvati Oreškovićevom pozivu na razgovor.

"S obzirom da su u fokusu ove Vlade reforme, one se često poistovjećuju s rezanjima plaća i otpuštanjima radnika. U sustavu obrazovanja nema se više što rezati. Uvjeren sam kako ćete nastaviti započetu cjelovitu kurikularnu reformu, jer Hrvatska nema vremena svaki put s novom garniturom na vlasti započinjati sve iznova", zaključuje Mihalinec.

Komentara 31

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:05 10.01.2016.

Već mi je pun Q ovih sindikalista .... Sever, matijasevic, Ribić.... Te njuške gledamo već godinama kao da nema neko drugi da bude sindikalac

IC
iz.croatia@gmail.com
11:35 10.01.2016.

Ne samo ministra znanosti, obrazovanja i sporta, nego i sve ostale ministre.

IC
iz.croatia@gmail.com
12:10 10.01.2016.

Ministri bi zapravo trebali biti predstavnici politickih stranaka, jer u svakoj demokratski uredjenoj zemlji su ministri predstavnici politickih stranaka jedne zemlje, a operativna struktura u ministarstvima je manje ili vise nestranacka, a ako i jeste ona to ne smije niti ispoljavati prema vani. Tom logikom je mandatar morao biti i predstavnik pobjednicke politicke stranke, a to je prakticki mogao biti samo Karamarko ili Milanovic. Ako oni vec to i nisu, onda bi po logici daljnjega razvoja dogadjaja novi nestranacki mandatar Oreskovic trebao sastaviti svoje kljucne reformski orijentirane ljude bez pripadnosti bilo koje stranacke linije, a pogotovu ako je u pitanju ministarstvo pravosuja, unutarnjih poslova, financija i gospodarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije