Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmoćniji Hrvat naftnog biznisa

Bračani se žale: Moćni poduzetnik Runje izvodi radove bez dozvole

Brač
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
04.06.2019.
u 10:08

Mještani se žale da je uzurpirao lokalnu plažu, zagradio šetnicu, napravio tunel do mora i postavio kamere, te kako ni jedna nadležna služba nije reagirala na njihove pozive.

Željko Runje (65) moćni poduzetnik, član uprave ruske naftne tvrtke Rosnjeft, započeo je kod Bobovišća na Braču radove za koje nema građevinsku dozvolu, piše Telegram.

Mještani se žale da je uzurpirao lokalnu plažu, zagradio šetnicu, napravio tunel do mora i postavio kamere te kako nijedna nadležna služba nije reagirala na njihove pozive. 

Otkako je Runje kupio parcele u atraktivnom Mihoj Ratu kod Bobovišća, bageri ne prestaju kopati. Iskop na parceli dubok je oko 12 metara, što sugerira da investitor tamo planira prilično veliki objekt. Pritom je oko rupe podigao i betonske zidove od metar i pol, ali je u međuvremenu potkopao kamen ispod njih pa se čini kao da će se svakog trenutka srušiti.

Foto: Google Maps

– Inače, prema zakonu, ogradu ili zid treba ostaviti tri i pol, do četiri metra od granice gradilišta. A kako se stijenke urušavaju, on ih s vremena na vrijeme fiksira s malo betona – priča jedna od susjeda koja tvrdi da Runje već godinama gradi bez dozvola.

Područje oko iskopa nije, kako to propisuju pravila, obilježeno standardiziranim oznakama. Dva kamiona koja odvoze kamen i zemlju cijelo vrijeme dižu prašinu jer prolaze makadamskim putevima koje su, tvrde mještani, napravili upravo Runje i izvođači radova oko iskopa. Mještani sumnjaju i u legalnost odvoza materijala iz iskopa.

Iz Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje u ispostavi Supetar tvrde kako je Runje zatražio građevinske dozvole za izgradnju poslovno-stambene zgrade na dvije zemljišne čestice.

– Postupak je u tijeku, tako da nije izdan nikakav završni akt, kažu iz odjela. No, bez dozvole ne smiju se raditi ni iskopi.

Runje se za Telegram oglasio posredstvom svog odvjetnika Gordana Lolića. On tvrdi kako se radovi izvode samo na jednoj nekretnini označenoj kao čest. zem. 2010/6, k.o. Bobovišće.

– Navedena nekretnina predstavlja građevinsko zemljište prema PPU Općine Milna odnosno prema UPU Mihoj Dol. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, zajedno sa svim potrebnim ispravama i prilozima, predan je 17. travnja 2019., nadležnom Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje u Supetru, kaže odvjetnik Lolić. Tvrdi i kako je na čestici planirana izgradnja poslovno – stambenog objekta.

Komentara 6

SC
Scom1959
11:36 04.06.2019.

pa ..........zna se...osim kradje, kokosarenja, balkanskog licemjerstva i seoskog podvaljivanja ti nisu ni za sto drugo sposobni...

PR
pravednik2
11:09 04.06.2019.

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, zajedno sa svim potrebnim ispravama i prilozima, predan je 17. travnja 2019., nadležnom Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje u Supetru, kaže odvjetnik Lolić. - Građevinska dozvola očito još nije izdana - a radovii teku?? Inspekcija???

CH
chemica
11:09 04.06.2019.

"Uzurpirao lokalnu plažu, zagradio šetnicu, napravio tunel do mora"...Bogami, brz je on kad je sve to uspio napraviti u manje od dva mjeseca od traženja građevinske dozvole. Nego, čisto retoričko pitanje, ako je već počeo s gradnjom, što će mu uopće dozvole? Zbunj zbunj. Ah, da, lijepo je imati državu, ali nije za svakoga. Neki narodi su jednostavno predodređeni da budu kmetovi i sluge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije