Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPA VOĆINSKA

Božja riječ hrvatska je šansa veća od svih politika i zakonodavstava

vocin
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/6
02.09.2012.
u 16:11

I ovaj težak hrvatski trenutak s Bogom je trenutak nade, a može biti trenutak pobjede, poručio je biskup Antun Škvorčević

Voćin - Više tisuća vjernika Slavonsko-podravskog arhiđakonata hodočastilo je danas u biskupijsko svetište Gospe Voćinske u Voćinu u kojem je, pod geslom 'Evo Ti Majke', euharistijsko slavlje predvodio dijecezanski biskup Antun Škvorčević. 

Nemoći koliko voliš, rušenja koliko hoćeš... 

- Nemoći, koliko hoćeš, bilo je tijekom 13 stoljeća naših, a nemoći i rušenja nekog svijeta ima i danas. Osjećamo kako ne uspijevamo izgrađivati ovaj naš život, osobni i društveni onako kako bismo željeli. I zbog recesije ekonomske i zbog onoga što je, među podjelama našim prisutno, pa smo jedni protiv drugih. I zbog onih naših osobnih sebičnosti. Nemoći koliko voliš, rušenja koliko hoćeš. A među nama uvijek prisutan naš Bog, kao naša nada, naša šansa i kao naša snaga. Kroz 13 stoljeća tako Bog naš pokazao se vjernim. Naš Bog, s nama Bog, za nas Bog. Hvala Ti Gospodine Isuse, što si, po zagovoru svoje Majke, osobito u svetištima Njezinim,  baš nam tu svijest  izgrađivao. Da mi ni u našim slabostima, gubiništvima, ne ostajemo sami nego uvijek Ti s nama u našim nemoćima i slabostima. Naša nada i naša pobjeda. Koji je Bog tako blizu drugima bio kao naš Bog? S njime smo pobijedili u 13 stoljeća, s njime se može pobijediti i u ovom vremenu. S Bogom, živim Isusom Kristom, po zagovoru njegove Majke, i ovaj tvoj i moj hrvatski trenutak, težak dar, trenutak je nade. On s Bogom može biti i trenutak pobjede. Ne bojte se stoga. Vjerujte tom Bogu povijesti naše,  izjavio je biskup Škvorčević pozvavši vjernike da Mu povjere svoje grijehe i slabosti.

Pogana riječ s televizije i radija truje srce 

U gotovo dvosatnom euharistijskom slavlju vjernici su molili i pjevali u slavu Isusa Krista i Majke u želji da prevaziđu teškoće koje ih svakodnevno pritišću.

- U 70 tisuća naših obitelji ove smo korizme unijeli evanđelje. Da uzmete u ruke svaki dan, pa usadite u svoje srce, sa svojom poniznošću i krotkošću, ne bilo čiju i bilo kakvu, osobito neku poganu riječ, koja ti želi, s televizije i radija,  uči u srce i otrovati te. Ti, zatvori srce za ono zlo. Otvori srce Božjoj riječi...Da bi se Ti i Bog razumijeli, pa se onda u Hrvatskoj dogodilo,  da se Bog i čovjek razumiju. U tebi i po tebi. Kakva li je to hrvatska šansa? Veća šansa od svih politika, od svih zakonodavstava, jer je Božja riječ u tebi oživjela, rekao je biskup Škvorčević otkrivajući jednostavan, izazovan, istinitin i snažan put za osnaženje čovjeka i društva, te da se u Hrvatskoj može živjeti drugačije. Po dobru i plemenitu srcu .  

 

Ključne riječi

Komentara 4

BA
BARUH
18:54 02.09.2012.

Šta sve ovaj napriča u tako kratkom vremenu da se smrzneš kad pročitaš. Trinaest stoljeca uzivali su Kristovu podrsku na zagovor njegove majke, Kao da ona određuje Kristu što treba da čini, Trinaest stoljeća Krist im je bio blizu, paa šta to taj čovjek želi reći? Da je Krist podupirao inkviziciju? Da je Krist odobravao pedofiliju? Da Krist želi da se crkveni vođe bogate sa leđa siromašnog naroda? Da je Krist podržavao podjelu na svećenike i laike. Pozdravljam svakoga tko je istinski vjernik jer se i sam takvim smatram, ali ne mogu shvatiti ljude koji ovo slušaju u nadi da ih takve brbljarije mogu približiti Bogu. A ne žele posegnuti za svetom riječju Božjom?????

LA
Lavica7
22:16 02.09.2012.

Sto zeli rec? Dajte lovu, nek suska, a ne da zvonca... Skinut ih s proracuna i ako postoji i jedan novinar u Hrvatskoj, nek objavi popis Crkvene imovine.

JI
jimbeam
23:09 02.09.2012.

ovo zlato što ima na sebi mu udarilo u glavu pa bunca jadničak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije