Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Borovec: Nitko ne razmišlja o ostavci pa ni ministar Karamarko

Mladen Grdović, koji je davao homofobne izjave, još nije bio na obavijesnom razgovoru, ali bit će pozvan. Facebook-grupa koja je pozivala na mržnju u ponedjeljak je ugašena.
13. lipnja 2011. u 16:06 147 komentara 4 prikaza
borovec-novi
Foto: Arhiva VL
Pogledajte galeriju 1/6

– Nitko u MUP-u, pa ni ministar Tomislav Karamarko, ne razmišlja o ostavci – rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a, koji je u ponedjeljak u Splitu rekao da odnosi policije s LGBT populacijom nikada nisu bili bolji. Krivo im je što su na meti prozivki organizatora jer smatraju da im je suradnja dobra i da su uspjeli zaštititi sudionike gay povorke u Splitu.

>> Nizozemska veleposlanica: Split je potvrda da vam treba monitoring

– Organizatori su promijenili lokaciju i 16. svibnja tražili da skup ne bude na Prokurativi, koja je sigurnosno bolja, nego na Rivi. Pristali smo i da nam ne kažu da ih sprječavamo u komunikaciji s građanima – rekao je Borovac, koji tvrdi da je policija u subotu dobro reagirala, spriječila veće nerede i omogućila održavanje skupa.

>> Policija istražuje Facebook grupu koja podržava napad na paradu

Pred policijom je velik posao identificiranja što većeg broja izgrednika te njihova sankcioniranja.

– Svako kazneno djelo usmjereno prema sudionicima skupa tretiramo kao kazneno djelo zločina iz mržnje. Bez obzira tko je taj što je nešto takvo rekao bit će sankcioniran – tvrdi Borovec. Rekao je da Mladen Grdović, koji je davao homofobne izjave, još nije bio na obavijesnom razgovoru, ali da hoće. Facebook-grupa koja je pozivala na mržnju u ponedjeljak je ugašena, ali Borovec kaže da policija nema veze s time. U svakom slučaju kriminalistička istraživanja vezana za događaje u subotu trajat će danima, možda i mjesecima.

>> Josipović: To nije pravo lice RH, Kerum: Dobro je i prošlo!

>> Forum za slobodu odgoja oštro osudio nasilje na Paradi ponosa

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Rak:

    Ischmidt imaš neke strašne komplekse i liječi ih na drugom mjestu.

  • modrulj:

    Zamolio bi urednistvo Vecernjeg da ako je moguce prenese izjavu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gospodje Gordanae Lukač Koritnik.

  • pkurrcinu:

    Trebalo je zabraniti skup ne zbog prevelikog rizika neko zbog smišljene provokacije. ************ Pa valjda nisu zabranili jer im paše , ne ? :)