Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudili nasilje

Josipović: To nije pravo lice RH, Kerum: Dobro je i prošlo!

josipović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/7
12.06.2011.
u 12:46

Premijerka je osudila svako nasilje bilo koga prema bilo kome. Nasilje se neće tolerirati, kazala je.

Dok se još uvijek zbrajaju štete napada na povorku Gay Pridea, a domaćim pa i svjetskih medijima širi slika nesnošljivosti iz Splita, svoje komentare ponudili su i predsjednik Ivo Josipović, te premijerka Jadranka Kosor.

- Žalosno je to što se jučer dogodilo  u Splitu u kojem je dio pokazao neeuropsko lice. Tužno je da jedna skupina napada drugu zato što je različita, ali siguran sam da to što se dogodilou Splitu nije pravo lice Hrvatske. Pravo lice Hrvatske je ono koje je osudilo napade na sudionike Gay Pridea. No, valja pričekati i vidjeti je li policija napravila sve što je trebala - rekao je Josipović, a na zamolbu da prokomentira zahtjeve za ostavkom ministra unutrnjih poslova Tomislava Karamarka, ostao je suzdržan i kratko rekao kako "valja pričekati".

Na novinarsko pitanje vjeruje li da će se na referendumu građani Hrvatske izjasniti za ulazak u EU, Josipović je rekao da je u to uvjeren.

>>Kerum: Ova gradska vlast ne podržava paradu, ali ni nasilje

>>Udruge: Zbog nasilja i mržnje tražimo isključivo kaznene prijave

Premijerka Kosor: Policija je u Splitu dobro obavila svoj posao
Osuđujem svako nasilje, bilo koga prema bilo kome i  po bilo kojoj osnovi, jasno je i odlučno više puta ponovila Jadranka Kosor komentirajući nasilje na splitskom Gay Prideu. Upozorila je, također, na ustavne odredbe i  Zakon o suzbijanju diskriminacije koji zabranjuju diskriminaciju.

Premijerka je danas u  Gornjoj Bistri, gdje je prisustvovala 7. smotri Saveza izviđača Hrvatske, dodala kako se odmah nakon prvih informacija o jučerašnjem nasilju u Splitu dva puta čula s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i rekla da smatra da je policija dobro odradila svoj posao.

- Budući da imam informacije da je 137 osoba uhićeno, vjerujem da je policija radila u skladu s propisima, ali još će se na tome raditi, kazala je premijerka Jadranka Kosor.

- Jučerašnji napad na novinare pravi je pokazatelj do čega nasilje i mržnja mogu dovesti. To je nešto što se ne može tolerirati u Hrvatskoj, poručila je premijerka.

>>Nasilje prekinulo Split Pride, 137 izgrednika privedeno, 5 ozlijeđenih

>>Split se osramotio na prvoj paradi i pokazao da ne tolerira različitosti

Upitana što bi poručila Splićanima koji se srame fašističkih ispada svojih sugrađana, Kosor je ponovila kako osuđuje svako nasilje bilo koga prema bilo kome, izvijestili su iz Vlade.

Novinari su premijerku pitali i kakva je poruka jučer iz Splita poslana Europi.

- Nasilje ne možemo tolerirati, to su vrlo jasne poruke i iznimno je važno poseno upozoriti na Zakon o suzbijanju diskriminacije što ga je donijela ova vlada, odgovorila je premijerka.

>>Facebook grupa koja podržava napad na paradu sve brojnija

o tome što se događalo, dakako treb aosuditi incidente, svako nasilničko ponašenje ipozorit na ustavne vrednote koje diskirminiraju bilo koga. bilokoga po bilokojoj osnovi.

vjerujem da je pol radila u skrladu s propisima. svak
kakvu ti pruku šalje euro
nasilej ne možemo tolerirati, to su vrlo asne poruke, iznimno je važno poseno upozorizi na zakon i sutavne odredbe koje
gay traže ostavku, svatko ima ravo čtražii što hoće, ja sam se čual s njim činjenicima o uhićenju
vrrlo jasno, ponavljam još jedamput, osuđujem svako nasilje, bilo koga prema bilo kome, na žalost, nastradio je is nimatelj, to je rpavi pokazatelj do čega može dovesti nasilje, do čeka može
odredbe zakona obvezuju na postupanje
fruščić izbori,
samostalno izlazi, da je hdz odbio koalirati
neslužbene dezinformacije ne komentiram, a što se tiče suradnje bila je odlična, moja iskustva dobra
ova kolaicija pov cilj dosegnula, završetak pregovora
ova vlda je napravia najviše u poslejenje 2 godine.

Ključne riječi

Komentara 1496

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:52 12.06.2011.

Dolje Pederiiiiiiiiiiii

OB
-obrisani-
15:08 12.06.2011.

A zakaj bi sav šljam uvjek morao biti toleriran u Zg-u? Samo zato jer toleriramo ovaj šljam od vladajuće partije misliš da bi onda tolerirali i ostali šljam?

BR
brainiac
22:56 13.06.2011.

Pravo lice RH su krezubi homofobi sa sijevajucom mrznjom u ocima. Google je to zapamtio i prikazat ce svakome tko bude trazio lokaciju za ljetovanje u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije