Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritike i dalje

Forum za slobodu odgoja oštro osudio nasilje na Paradi ponosa

gay pride (1)
Dino Stanin/PIXSELL
13.06.2011.
u 14:52

Uz oštru kritiku subotnjeg nasilja na splitskim ulicama, iz Foruma podsjećaju da već gotovo 20 godina u hrvatskim školama nema sustavnog odgoja i obrazovanja kad su u pitanju demokracija i ljudska prava, mir i nenasilje.

– Nepojmljivo je da se u demokratskom društvu događaju ovakvi izljevi netolerancije i nasilja nad drugima i drugačijima samo zato što se žele prošetati gradom. Podsjećamo da su tolerancija i mirotvorstvo jedne od temeljnih vrijednosti demokratskih društava. Nadalje, podsjećamo da ovakvi događaji imaju iznimne pedagoške utjecaje na mlađe generacije te pozivamo sve ključne društvene institucije da jasno i bez ikakvih ograda osude ovakve i eventualne slične događaje potvrđujući i promičući temeljne vrijednosti među građanima, a posebno među mlađom populacijom – priopćili su iz Foruma za slobodu odgoja.

Uz oštru kritiku subotnjeg nasilja na splitskim ulicama, iz Foruma podsjećaju da već gotovo 20 godina u hrvatskim školama nema sustavnog odgoja i obrazovanja kad su u pitanju demokracija i ljudska prava, mir i nenasilje.

Kao i organizatori Gay Pridea, udruge Kontra, Iskorak i Domine te mnogih osoba javnog života, i ova je udruga uputila apel nadležnim institucijama da najstrože kazne sve izgrednike i provjere je li policija učinila sve u svojoj nadležnosti da bi osigurala mirno odvijanje skupa i prevenirala nasilje te time pošalju jasnu poruku kako za ovakvo nasilno ponašanje nema tolerancije.

Komentara 10

LY
lylyla
17:51 13.06.2011.

Forum za slobodu odgoja? To su oni što podržavaju odgoj bez odgoja? bez pravila, ikakvih vrijednosti i usmjeravanja djece?

SI
sinaj
20:23 13.06.2011.

Samo ne znam što Forum za slobodu odgoja traži. Traži li pravo za roditelje da svoju djecu odgajaju kako žele ili traže pravo da oni tuđu djecu, pošto svoje sigurno nemaju, odgajaju umjesto roditelja. Bit će ovo drugo. Hrvatska se konačno treba podići na noge i ispitati tko ovakve udruge financira i s kojim ciljem.

Avatar Ledeni
Ledeni
15:38 13.06.2011.

Forum za slobodu odgoja????? Tko su ti? Tko ih plaća? Koje su njihove reference? Koji ljudi ga predstavljaju i što rade u životu osim toga\'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije