Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neisplaćene plaće

Boris Miletić obećao pomoći radnicima Arene nakon 6 dana štrajka

boris miletić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.02.2014.
u 12:41

Grad Pula obećao je pomoći radnicima Arene kroz socijalni program, premda je riječ o privatnom poduzeću

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas prostore Arene Modne kuće i razgovarao s nezadovoljnim radnicima koji su, zbog neisplate plaća, već šest dana u štrajku. Zanima ih kada će dobiti novce koje su pošteno zaradili, kao i gdje je nestao novac iz blagajne uzajamne pomoći. Tražili su konkretne odgovore od generalne direktorice Arene Snježane De Gravisi, primjerice zašto nije podigla kaznenu prijavu kada je ustanovila da novca u blagajni nema.

Na novinarsko pitanje je li svjesna da je neisplata devet plaća kazneno djelo De Gravisi je kazala da je svega itekako svjesna, no tek ako se dokaže da se moglo, a da se nije htjelo. Tvrdi da je tvrtku preuzela s 18 milijuna kuna duga, bez ijedne kune na računu. Grad Pula obećao je pomoći radnicima Arene kroz socijalni program, premda je riječ o privatnom poduzeću. Pomoći će im i u traženju stručnih ljudi, jer su tvrtku napustili financijski i komercijalni direktor, a ostala je tek generalna direktorica De Gravisi.

Radnici plaću nisu dobili od lipnja prošle godine, zbog čega su jučer prosvjedovali pulskim ulicama. Od  riječkog Trgovačkog suda traže hitno otvaranje stečajnog postupka, uvjereni da samo tako mogu dobiti novčanu naknadu na Zavodu za zapošljavanje.

>>Nakon 23 godine Boris Miletić naslijedio Ivana Jakovčića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije