Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neriješeni odnosi

Borba oko nasljeđa: U Bibinjama ranjen 45-godišnjak

bibinje (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/8
13.06.2012.
u 22:38

Muškarac je ranjen u blizini obiteljske kuće, a nakon obrade u Općoj bolnici Zadar utvrđeno je da mu je lakše ozlijeđena glava

Borba oko nasljeđa pokojnog Marka Brkića, utemeljitelja Hrvatske zaklade za školovanje slijepih učenika i studenata pri Hrvatskom savezu slijepih, najvjerojatnije je bila povod obiteljskoj svađi, a potom i ranjavanju iz vatrenog oružja 45-godišnjaka s boravištem u Bibinjama pokraj Zadra u srijedu oko 20 sati.

U šturom priopćenju PU zadarske navodi se da je 45-godišnjak ranjen u blizini obiteljske kuće, a nakon obrade u Općoj bolnici Zadar utvrđeno je da mu je lakše ozlijeđena glava. Po nalogu županijskog državnog odvjetnika, u tijeku je kriminalistička obrada nad 58-godišnjakinjom i 31-godišnjakom.

Prema riječima susjeda, sukob oko imovine dvojice sinova iz Brkićeva prvog braka i druge supruge Marije, koja je nakon Markove smrti naslijedila veći dio imovine, tinja već šest, sedam mjeseci.

– Marija i njezin sin iz prvog braka čak su na kuću postavili nadzorne kamere jer su im Brkićevi sinovi neprestano dolazili i navodno prijetili. Nismo preksinoć ništa čuli jer se kod nas slavila momačka večer, samo smo u jednom trenutku vidjeli policijske automobile – prepričava susjed i dodaje da su takve stvari česte kad je u igri puno novca. A pokojnik je, kako se pričalo po mjestu, iza sebe ostavio imetak težak deset milijuna kuna, što u nekretninama, što u novcu na bankovnim računima. Marija je navodno naslijedila Markovu mirovinu, nekretnine u Norveškoj i Zagrebu.

Od susjeda doznajemo i da je Brkić drugu suprugu upoznao preko oglasa te da su zajedno živjeli pet godina, a nakon njegove smrti, u kolovozu 2010. godine, već su se počele nazirati nesuglasice između djece iz Brkićeva prvog braka i udovice Marije.

– Koliko znam, Brkić je dugo radio u Norveškoj, mislim da je predsjedao i nekim međunarodnim humanitarnim organizacijama i dobio norveško državljanstvo. Baš sam nedavno razgovarao s jednim njegovim sinom koji je tvrdio da su djeca iz prvog braka dobila spornu kuću u Bibinjama, a da se udovica žalila na sudsko rješenje i nije je željela napustiti. Znalo se dogoditi da su sinovi iz prvog braka ulazili u kuću dok je udovica bila na putu pa je zato i postavila kamere, a pričalo se da je angažirala i jednu zaštitarsku tvrtku. Tko će znati što je istina i tko je u pravu, sigurno su i jedni drugi naslijedili nešto pa se ne mogu dogovoriti.

Ključne riječi

Komentara 3

TE
tean
12:22 14.06.2012.

... ustrijeljen je iz vatrijenog oružja ... Više dijetalja bit će poznato nakon očijevida.

TO
Toni50
10:53 14.06.2012.

Bacačem plamena ustreljen ( vatreno oružije ) Ne metak metkarsko oružije je ustreljen i zna se 100% riješavaju sva ubojstva jel neriješavaju niti jedan spor nikako isopiod 10-20 godina ; Takoi da mora onaj tko je u sporu sam da da izvršava kazne i odmah zanaju tko je ubojica; ustvari več prije tko če postati !!!!

Avatar patkovic
patkovic
15:27 14.06.2012.

di god su neke donacije za bolesne i skupljanje love to su sve muljaže i zato ja nikad ne dajem za to je hzzo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije