Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba roditelja

Bojimo se za našu djecu! Preskaču rupe i bježe od automobila

'14.04.2011. Karlovac - U osnovnoj skoli Grabrik odrzana protupozarna vjezba. Organiztaor vjezbe je centar 112, a sudjelovale ekipe vatrogasaca, policije, Hitne pomoci i volonteri Crvenog kriza.Evakuc
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
25.04.2011.
u 09:53

OŠ Grabrik sufinancirala je izradu projekta kojim je definirano uređenje čitave površine između škole, vrtića i sportske dvorane

Neuređeno parkiralište ispred osnovne škole u Grabriku postalo je sigurnosni problem za djecu. Roditelji, izbjegavajući rupe, kanalizacijska i druga okna, često ugrožavaju djecu koja izlaze iz drugih automobila. Molimo da poduzmete sve što je moguće kako biste zbog naše djece hitno pronašli rješenje, sadržaj je pisma upućenog karlovačkom gradonačelniku Damiru Jeliću. Pisma sličnog sadržaja Jeliću su slana zadnjih pet godina.

 Uređenje u fazama

 Iza njega ‘stoje’ roditelji više od 300 mališana koji pohađaju školu. U pismu nadalje stoji da zbog nedostatka parkirališnih mjesta vlasnici automobile često ostavljaju na prilaznom putu do škole, pa drugi vozači, kada uđu u kolonu vozila, nerijetko voze cijelu dužinu prilaza unatrag. – Time su posebno ugrožena djeca nižih razreda, koja svojim uzrastom ostaju izvan našeg vidnog polja, pa izgubljeno i prestrašeno obilaze parkirane i na prilazu ostavljene automobile – pišu roditelji.

 – Uključili smo se u požurivanje rješavanja problema zbog vlastite djece. Posljednji sastanak roditelja i gradonačelnika daje nadu da će se nešto napraviti, da će biti uređen barem dio oko škole – kazala je Tatjana Basar, predsjednica Vijeća roditelja škole. Gradonačelnik je predložio faznu realizaciju projekta s obzirom na milijunska financijska sredstva koja taj projekt traži, a broj faza treba definirati.

 Ovisni o financijama

 – Ove godine nema sredstava, pa je izglednije da ćemo sljedeće početi prvu fazu uređenja. No, sve ovisi o financijama, jer još ne znamo kako će se razvijati proračun – kazao je Jelić i dodao da dio neriješenih imovinsko-pravnih odnosa projekt ne može zaustaviti. Ravnateljica škole Željka Škot podupire inicijativu roditelja. – Uređenje površine između škole, vrtića i dvorane nužno je prvenstveno zbog sigurnosti svih mališana koji koriste institucije. Škola je i sufinancirala projektnu dokumentaciju uređenja po kojoj bi tamo po završetku bilo uređeno stotinjak parkirališnih mjesta – kaže Željka Škot.

Komentara 2

TI
tintilinic100
18:59 03.05.2011.

Ne razumijem zašto bi se dodatni porezi uvodili. Jer jedino tako se može fiinancirati nešto što nije planirano. Imamo ionako loše zdravstvo, vjerujem da bi tu trebalo ulagati novce.

CE
centar22
08:21 26.04.2011.

naravno da Grad prijatelj djece nema novaca za ovaj projekt. Grad prijatelj djece poskupio je cijenu vrtića, pa produženog boravka u osnovnim školama..... Kad većina radnika nije dobila božićnicu, niti su je dobili oni u javnim službama, Grad prijatelj djece svojim je zaposlenicima podijelio božićnice. Izračunajte koliko je to novca (Grad i sve gradske tvrtke) pa onda recite da nema love za parkiralište ili za učiteljice u produženom boravku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije