Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborno obećanje

Biden promijenio politiku prema marihuani, oprost za sve prijašnje prekršaje

Joe Biden departs for New York - Washington
Foto: Yuri Gripas
1/3
06.10.2022.
u 22:35

Biden je kazao da je od saveznih dužnosnika zatražio da pripreme izmjene u saveznom zakonodavstvu prema kojem se trenutno marihuana uvrštava u istu kategoriju kao heroin i LSD.

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je promijenio politiku SAD-a prema marihuani kojom će se počiniteljima oprostiti svi prijašnji savezni prekršaji posjedovanja te opojne droge.

"Postoje tisuće ljudi koji su bili osuđivani na saveznoj razini zbog posjedovanja marihuane i njima se zbog toga može uskratiti zaposlenje, smještaj ili prilike za obrazovanje. Moj čin će pomoći smanjiti kolateralne posljedice proizašle iz tih presuda", rekao je Biden u izjavi.

Biden tim postupkom ispunjava predizborno obećanje i vjerojatno će zadovoljiti članove svoje lijevo orijentirane političke baze ususret izborima na sredini mandata u studenome na kojima će Bidenovi Demokrati pokušati zadržati kontrolu nad Kongresom i Senatom.

Američki predsjednik objavio je da je državnog tužitelja Merricka Garlanda zadužio za pripremu postupka kojim će oprost dobiti svi oni koji ispunjavaju uvjete. Biden je također pozvao guvernere saveznih država da slijede njegov primjer.

"Baš kao što nitko ne bi trebao biti u saveznom zatvoru zbog posjedovanja marihuane, nitko ne bi trebao biti ni u lokalnom ili državnom zatvoru zbog tog razloga", rekao je Biden.

Biden je kazao da je od saveznih dužnosnika zatražio da pripreme izmjene u saveznom zakonodavstvu prema kojem se trenutno marihuana uvrštava u istu kategoriju kao heroin i LSD.

"Konačno, čak i kad se mijenjaju savezna i državne regulacije o marihuani, važna ograničenja za krijumčarenje, reklamiranje, i prodaju maloljetnicima bi trebala ostati na snazi. Previše života je upropašteno zbog našeg propalog pristupa marihuani. Vrijeme je da ispravimo te greške", poručio je Biden.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije