Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Lorencin:

'Bez menadžerskih vještina neće biti ni uspjeha u turizmu'

Darko Lorencin
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
28.05.2014.
u 17:10

– Novim zakonom poduprijet ćemo i turizam na kontinentu, drugačije ćemo rasporediti novac te vjerujem da će turističke zajednice kao DMO trebati voditi glavnu riječ u unapređenju javne turističke infrastrukture – rekao je Lorencin.

U povodu pripreme izmjena i  dopuna  Zakona o turističkim zajednicama, ministar turizma Darko Lorencin boravio je danas u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na sastanku sa županom Željkom Kolarom, direktoricom županijske TZ  Sanjom Škrinjar  i  predstavnicima  turističkih zajednica, ministar je razgovarao  o  novom  Zakonu o  turističkim  zajednicama,  koji  će  se primjenjivati  od  1.  siječnja  2015.  te je obišao turističko selo Vuglec Breg, nadomak Krapine. Ono što je bitno za  zagorske turističke djelatnike, te za Županiju kao "bajku  na  dlanu"  je da nema govora o ukidanju turističkih zajednica, već će se one oformiti kao destinacijsko-menadžerske organizacije.

 

Lorencin predviđa blagi rast

Novim  zakonom  poduprijet  ćemo  i  turizam na kontinentu, drugačije ćemo rasporediti  novac  te  vjerujem da će turističke zajednice kao DMO-i trebati voditi glavnu riječ u unapređenju javne turističke infrastrukture, za što se  mogu  dobiti  i dodatna sredstva iz fondova EU. Cilj nam je uspostaviti DMO-e  koji će imati mogućnost i sposobnost generirati turističke proizvode istaknuo  je Lorencin dodavši kako Krapinsko-zagorska županija ima najjaču resursnu  osnovu  za  razvoj  zdravstvenog i medicinskog turizma te izvrsnu bazu za razvoj kulturnog turizma, eno i gastro i vjerskog turizma.

U Krapinsko-zagorskoj županiji postoji mogućnost za snažniji razvoj barem pet  glavnih  turističkih  proizvoda  za  čije  bi  osmišljavanje, razvoj i marketing   trebale   biti  zadužene  turističke  zajednice.  Upravo  zato, izmjenama Zakona želimo omogućiti stvaranje jakog aparata koji može razviti ove  proizvode  i  jače  surađivati  s  privatnim  sektorom   zaključio je Lorencin.

Također,  istaknuo  je  da prema  rezultatima ankete Ministarstva turizma o investicijama  u  turistički  sektor,  ove  godine investicije gospodarskih tvrtki  i Krapinsko-zagorske županije iznose 1,24 milijuna eura. Također, u sklopu  programa  bespovratnih  potpora putem kojih Ministarstvo turizma podupire  turističko  razvojne  projekte  diljem cijele Hrvatske, prošle je godine  Krapinsko-zagorskoj  županiji  dodijeljeno gotovo dva milijuna kuna bespovratnih potpora za 24 projekta i dvije pristupne točke Interneta.  Što se tiče turističke sezone, ministar Lorencin rekao je kako se previđa blagi rast.

>>Lorencin: Nakon dubrovačkih Kupara u koncesiju ide i splitsko Duilovo

>>Niko Bulić ignorira poziv da se vrati na posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije