Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SDP-A

Bernardić o mirovinskoj reformi: Pogriješio sam, Vlada je mislila da radi nešto dobro

Foto: HRT
07.04.2019.
u 15:04

Komentirajući nedavne ružne događaje u Saboru izjavio je kako je Branimir Bunjac imao neprimjeren izljev bijesa, ali i da se nije trebalo inzistirati na sili

Komentirajući mirovinsku reformu, šef SDP-a Davor Bernardić poručio je kako je pogriješio kada je za to digao ruku.

- Jučer kad sam išao iz Splita, stao sam na odmorištu. Dvije gospođe koje tamo rade na blagajni pitale su me - 'Gospodine Bernardić, je li istina da ćemo mi zaista morati raditi do 67. godine? Pa mi jedva stojimo na nogama!'. Riječ je o starijim gospođama. I o tome se ovdje radi. Dakle, ljudi na određenim zanimanjima ne mogu raditi do 67. godine - rekao je Bernardić u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Voditelj Aleksandar Stanković pitao ga je zašto im nije rekao da je on glasovao za to 2013. godine.

- Pa što se toga tiče, pogriješio sam! Pogriješio sam zato jer sam slijedio stav kluba, odnosno Vlade. Zašto? Vlada je preuzela preporuke Europske komisije. Mislila je da radi nešto dobro, to je bilo do 2038. Ja sad odgovorno tvrdim - to je bila greška. To je bila greška naše Vlade. Ne možemo mi kud Bruxelles okom, mi skokom! - rekao je Bernardić.

Bilo je govora o Ivi Sanaderu i HDZ-u. Rekao je kako presuda Sanaderu pokazuje da je 'HDZ duboko korumpirana stranka'. Rekao je i kako SDP 'kada dođe na vlast' oporavi zemlju i pruži optimizam, uvede red... Rekao je kako 'onda oni dođu i sve razruše'.

- Ne možemo mi toliko sagraditi koliko oni mogu srušiti, ne možemo mi toliko stvoriti koliko oni mogu pokrasti - rekao je u emisji Nedjeljom u 2.

Komentirajući nedavne ružne događaje u Saboru izjavio je kako je Branimir Bunjac imao neprimjeren izljev bijesa, ali i da se nije trebalo inzistirati na sili.  Također je prokomentirao i kako ne vidi da se ista bura digla 'kada se Plenković pokušao obračunati s Grmojom'.

- Tada HNS nije reagirao - rekao je.

Komentara 19

DU
Deleted user
15:22 07.04.2019.

Trebalo bi svim politicarima(primjer danas Bernardic) koji negiraju Deklaracije i Rezolucije iz EU o osudi komunistickih zlocina i zlocinaca u svojim zemljama zabraniti politicko djelovanje.

IL
ilijan1a
15:18 07.04.2019.

Bero lupetalo ali od većeg zla bolje je manje pa ako netko već mora biti na čelu bolje on nego ostojić ili njemu slični. Zašto nije Aleksa pitao za odgovornost sdpa u vezi brodogradilišta to je zaobišao kao da ni ne postoji taj problem. Zna se zašto

SA
samuraj
15:44 07.04.2019.

Stvarno ste uveli red dok ste bili na vlasti, kreditni rejting je bio duboko u smeću, nezaposlenih je bilo 300000, a uzgred budi rečeno donijeli ste i ovaj zakon o umirovljenju sa 67 godina, stvarno svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije