Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje manjine

BBB-ovci Rome fizički napali, crtali kukaste križeve i ustaške simbole

svastika BBB
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
17.03.2016.
u 14:03

Mladići su uhićeni nakon što su se sukobljavali s romskom obitelji koja se prije dvije godine ilegalno uselila u gradski stan na Črnomercu. Obitelj se i utorak zabarikadirala u stanu i čekala dolazak policije

Uhićenjem dvojice pripadnika BBB-a završila je burna večer koja se odvijala u utorak na Trgu Francuske Republike kada su se Boysi sukobili s nekoliko Roma koji žive u blizini.

Prema riječima tamošnjih stanara, svađe traju već gotovo dvije godine, odnosno otkako su Romi ilegalno ušli u obližnji stan koji im je potom Grad dao na korištenje.

Sve je kulminiralo u utorak kada su dva Boysa na ulici napala Zinetu Š. (54) i njezina zeta Ivana, s kojim je tada bilo i četverogodišnje dijete.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Zineta i Ivan uspjeli su s djetetom pobjeći u stan, gdje su se zabarikadirali i ondje pričekali dolazak policije. Nasilnici su im u međuvremenu prijetili te na ulaznim vratima nacrtali nekoliko kukastih križeva.

Komentara 22

LE
leeloo321
15:21 17.03.2016.

Stanari navedene zgrade trpe teror navedene romske obitelji već duže od godinu dana, tj otkad su PROVALILI u gradski nekorišteni stan. Policiju smo zvali valjda 100 puta već, kao vatrogasce jer su izazvali nekoliko požara u stan ugrožavajući živote svih u zgradi. Nadležne institucije nisu poduzele NIŠTA da zaštite poštene građane koji su svoje stanove kupili i kojij ovoj državi plaćaju sve poreze i namete. Što s tim? Zašto to nije u novinama? a pisali smo i medijima čak nakon što nas je i Grad ignorirao, kao i policija koja ne može ništa poduzeti kada oni teroriziraju cijelo susjedstvo. Kradu u kvartu, ostavljaju smeće u ulazu i nikome ništa. Prijavljeno ih je osmero- koji navodno stanuju u stanu, ali u stvarnosti ih je tamo minimalno 20. Ovo nije odobravanje napada o kojem se piše u ovom članku, ali moram napisati i tko su stvarne žrtve- jadni ljudi treće životne dobi koji već godinu dana ne spavaju i ne žive normalno zbog ove "obitelji".

SE
sestrićna
15:32 17.03.2016.

vjerujeatno su ih napali dečki iz antife koji jako dobro znaju crtati slovo u i kukasti križ..vježbaju često na fasadama i po poljudu...

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:41 17.03.2016.

.... i uopće se ne radi o romima nego pripadniku najbrojnijeg manjinskog naroda iz okolice Leskovca a tamna boja kože često prevari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije