Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznate okolnosti potonoća u beogradu

Barža sisačkog Dunavskog Lloyda potonula zbog skidanja poklopaca

policija
Goran Ferbezar/PIXSELL
12.02.2014.
u 10:00

Na taj su način potvrđene sumnje iz uprave Dunavskog Lloyda, kako je riječ o krađi poklopaca ili sabotaži

Poznate su okolnosti potonuća barže sisačkog Dunavskog Lloyda  11. veljače ove godine s više od 300 tona pirita u Luci Beograd. Stručnjaci tvrtke PIM, koja je angažirana za vađenje barže, potvrdili su kako je nepoznati počinitelj s barže tijekom noći skinuo bočne poklopce s duboka, što je omogućilo prodor vode i prevrtanje plovila

Na taj su način potvrđene sumnje iz uprave Dunavskog Lloyda, kako je riječ o krađi poklopaca ili sabotaži, jer su večer ranije oko 20.30 sati, barža, kao i druga plovila iz konvoja gurača Sloga, koji su 
pristali uz lučki ponton, u ispravnom stanju uredno predana pod nadzor Luke Beograd. 

Iz uprave Dunavskog Lloyda upućen je dopis Ministarstvu saobraćaja i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u kojem se traži poduzimanje svih mjera kako bi se otkrio počinitelj tog kriminalnog čina. U pismu se ujedno navodi kako je tim činom sisačkom brodaru pričinjena ogromna materijalna šteta i okrnjen ugled kompanije koja već 62 godine slovi za jednu od uglednijih na Dunavu.

>> U Beogradu se prevrnula barža sisačkog brodara

Komentara 1

KA
kafka
10:35 12.02.2014.

Kako je moguće da se tako 'jednostavno' skinu bočni poklopci i ugrozi plovilo i teret? Poraditi na preventivi da se ne ponovi. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije