Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovska kriza

Barikade ostaju, a Srbi će KFOR propuštati prema svom nahođenju

'A German KFOR soldier stands guard at the Jarinje border crossing between Serbia and Kosovo, on September 17, 2011. KFOR forces and Kosovo and European Union police and customs officers took control
'SASA DJORDJEVIC'
19.10.2011.
u 15:38

Takvo će stanje trajati sve dok ne otiđu kosovski carinici i policija na graničnim prijelazima.

Na sastanku u Zubinu Potoku predstavnici općina sjevernog Kosova odlučili su "djelomice propuštati KFOR preko barikada" i tako će biti "sve dok se ne ukloni glavni uzrok postavljanja barikada – kosovski carinici i policija" na graničnim prijelazima, javlja novinar B92.

Predsjednik Skupštine općine Zubin Potok Stevo Božović rekao je nakon trosatne sjednice da su vijećnici razgovarali o tome "da se barikade ne uklone potpuno, već da KFOR prolazi u određeno vrijeme, s određenim brojem vojnika", a njegov kolega iz Zvečana Dobroslav Dobrić dodao je da je "osnovni zahtjev vijećnika sve četiri općine da se "ukloni uzrok postavljanja barikada na magistralnim prometnicama – nazočnost prištinskih činovnika na prijelazima Brnjak i Jarinje".

Vijećnici traže da KFOR "kosovske carinike i policajce vrati s prijelaza onako kako ih je i doveo i barikade će biti uklonjene odmah". Ove zahtjeve izaslanstvo Srba u ovim trenucima, prema ranijem dogovoru, prenosi zapovjedništvu KFOR-a.

Komentara 26

VE
velikazmija
18:29 19.10.2011.

ovo što srbi rade putokaz je vojvodini sandžaku i ostalima da počmu se spremati za razdruživanje od serbije --

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
01:30 20.10.2011.

Ništa bez Oluje.Tako će i završiti.

UK
Ugo Kajvez
15:54 19.10.2011.

1-0 za srbe ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije