Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka

Babu ne zanimaju neistine nego misli o Agrokomercu

\'09.03.2012., Volosko - Fikret Abdic Babo nakon izlaska iz pulskog zatvora nakon odsluzenja 3/4 kazne sa obitelji se uputio u kucu na Voloskom, okupljenim novinarima dao je izjavu. Photo: Nel Pavleti
Nel Pavletić/PIXSELL
13.03.2012.
u 10:48

Ambijent u kojem moramo raditi ne može i ne smije biti obojen mržnjom, omalovažavanjem i zastrašivanjem, poručio je Fikret Abdić

– Odgovaranje na neistine značilo bi gubljenje energije potrebne za zadatke koji nam predstoje, ali bi istodobno bilo i opasno za mene u predmetu protiv Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji sam aplicirao i koji se vodi pred Sudom za ljudska prava – izjavio nam je u ponedjeljak Fikret Abdić Babo. Poručio je da nije spreman za medijske istupe jer bi to odvratilo pozornost od onoga što kani učiniti. A to je podizanje Agrokomerca iz pepela.

– Ambijent u kojem moramo raditi ne može i ne smije biti obojen mržnjom, prijetnjama, omalovažavanjem i zastrašivanjem. Mi u Veliku Kladušu možemo ići, a porazna je činjenica da je sve ono što smo desetljećima teškom mukom i uz puno odricanja stvarali danas uništeno – kaže Abdić.

Medijima u BiH spočitava da stvaraju ozračje kakvo je bilo u vremenu od 1993. do 1995., sve u nastojanju da se što duže zadržavamo na prošlosti i što kasnije ili nikako zakoračimo u budućnost. O načinu interpretiranja presude po kojoj je zbog ratnog zločina i bio u zatvoru kaže: – To me podsjetilo na vrijeme kada sam u montiranoj aferi bio optužen da sam kontrarevolucionar, prokazivali su me kao diktatora, da bi nakon nekoliko mjeseci tisuće ljudi prosvjedovale ispred zgrade Izvršnog vijeća Jugoslavije u Beogradu i tražile moju slobodu.

 

Ključne riječi

Komentara 4

MA
maraton
10:59 13.03.2012.

Istinu traži u BiH a ne u Hrvatskoj.Ovo nije tvoja domovina ni država.

Avatar bok
bok
11:02 13.03.2012.

...sad moze biti samo jos poduzetnik i osnovati tvrko (kao sto svatko od nas to moze). Samo nadam se da bez politike (trebalo bi biti da su prosla ta vremena i u BiH). Jedina politika je da trziste prihvati omjerr cijene i kvalitete proizvoda i da u trzisnoj utakmici uspije...Bio Babo, danas se trazi Bio...

VU
vucko
11:20 13.03.2012.

Koliko se sjecam Tudjman ga je doveo u Hrvatsku sta vise spasio mu je zivot ,sto nebi bio slucaj da je dosao pred sud u FBiH . Sto mu stavljaju u teret da je imao kakve takve odnose sa bosanskim srbima i spasio tako mnogo zivota tamosnjim Bosnjacima ali i Hrvatima. Dobio je vise glasova nego Izetbegovic na izborima ali mu je prepustio da vodi Bosnjake u rat protiv Srba i Hrvata. Bilo pa proslo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije