Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Bablje ljeto i tijekom vikenda, evo kada možemo očekivati pogoršanje vremena

sunčano vrijeme
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
18.10.2019.
u 12:38

Za vikend će prevladavati sunčano, u gorju i dalje uz više oblaka, u Gorskom kotaru lokalno i malo kiše, a temperatura će biti u porastu

Bablje ljeto nastavlja se i idućih nekoliko dana, a pogoršanje vremena dolazi tek krajem idućega tjedna.

Rasap kompjutorskih izračuna budućih stanja atmosfere iznenađujuće je mali sve do sredine sljedećega tjedna, što u ovo doba godine i nije baš tako često. Atmosfera će, gotovo neprijeporno, biti prilično stabilna, ali to nužno ne znači i posvuda suho i sunčano vrijeme, najavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Vjerojatnost zamjetnije kiše u većini Hrvatske povećava se tek u drugom dijelu sljedećega tjedna, a s njim i promjenljivije razdoblje, s temperaturom primjerenom kraju listopada i početku studenoga.

Današnje toplo i sunčano vrijeme nastavit će se u tijekom vikenda.

Vjerojatnost magle na kopnu bit će manja jer će biti vjetrovitije. Osobito će u sjeverozapadnim i gorskim krajevima povremeno puhati umjeren jugozapadnjak, koji u poslijepodnevnim satima može imati i jake udare. Prevladavat će sunčano, u gorju i dalje uz više oblaka, u Gorskom kotaru lokalno i malo kiše. Temperatura u porastu, pa će najviša poslijepodnevna često biti čak viša nego na Jadranu, a sredinom novoga tjedna njezin će dnevni porast mjestimice usporiti opet dugotrajnija magla.

– Na Jadranu će sljedećih dana prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo, osobito u Dalmaciji, gdje će samo nedjelja biti oblačnija, a na sjevernom će dijelu Jadrana oblačnije biti tijekom cijeloga vikenda, mjestimice i uz malo kiše. Zapuhat će često umjereno do jako jugo, a njegovim slabljenjem sredinom idućega tjedna ponovno će porasti vjerojatnost magle i na moru – najavio je prognozirao je za HRT meteorolog Tomislav Kozarić.

Komentara 1

DO
domxerex
13:44 18.10.2019.

Odlično, stignemo pokupiti kestene po suhome i toplom. Još kada dodamo malo kulena, kobase, sira i kutjevačkog ili orahovačkog vina ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije