Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Autobombom ubili rođaka bliskog partnera narkobosa Šarića

Izdao šefa: Nebojša Joksović svjedočio je o načinu funkcioniranja Šarićeva klana i postao suradnik tužitelja.
03. srpnja 2012. u 16:06 23 komentara 8 prikaza
'beograd01_nnn_rad_220612'
Foto: ''

Zvijer je i više nego budna – tako bi se ukratko mogla opisati situacija na kriminalnoj sceni u susjednoj Srbiji. Danas je, naime, u Beogradu u eksploziji autobombe ubijen Radojica Joksović, rođak Nebojše Joksovića, jednog od najbližih suradnika crnogorskog narkobosa Darka Šarića.

Kokain iz Urugvaja

Slično se ubojstvo, podsjetimo, u srbijanskog metropoli dogodilo i prije desetak dana, kada je također u eksploziji bombe poginuo Boško Raičević, rođak kontroverznog poduzetnika Andrije Draškovića.

Koja je pozadina novog ubojstva upućenima u kriminalnu scenu u susjednoj zemlji nije teško dokučiti, pogotovo ako se zna da je Nebojša Joksović, rođak ubijenog, sudjelovao u švercu 2,2 tone kokaina iz Urugvaja u Crnu Goru koji su zaplijenjeni prije četiri godine u sklopu velike međunarodne akcije “Balkanski ratnik”.

On je, naime, bio jedan od bliskih suradnika Darka Šarića te navodno za njega prao novac preko tvrtki Dont Plus, Milka Plus i tiskare BMG-NM. Uhićen je 2010. godine, nakon što se dulje skrivao i to zbog krijumčarenja kokaina iz Urugvaja, a istražiteljima je otkrio način na koji funkcionira Šarićev klan i čime sve raspolažu te je zapravo postao suradnik tužiteljstva.

O svemu je svjedočio pred Specijalnim sudom, zbog čega mu se i prijetilo, pa su njegovu tiskaru, na primjer, gađali zoljom, a poprište napada bio je i kafić u njegovu vlasništvu.

Tužiteljstvo je, između ostalog, teretilo Joksovića da je bio dio člana “užeg” tima koji je prema Šarićevim napucima trgovao narkoticima u Italiji te ih ondje zapravo i držali u unajmljenom skladištu. Riječ je bila o prostoru u mjestu Tirrenia, nedaleko od Pise, unajmljenom 2009. godine, u kojem je bilo “uskladišteno” više od 200 kilograma kokaina. Što se tiče Joksovićeve uloge u tom dijelu priče, bila je prilično specifična, ali i posebno odgovorna.

Kontakt s kupcima

On je, prema tvrdnjama tužiteljstva, po Šarićevu nalogu trebao u Italiji organizirati kriminalnu grupu koja će dobro čuvati njihovo skladište te pronaći kupce za kokain, što je i učinio. Joksović je, dakle, bila ključna Šarićeva osoba koja je robu povezivala s kupcima te osiguravala da do njih stigne bez problema.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak