Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola šampiona

Armin Protulipac: Izvrstan je osjećaj biti najbolji u državi

gimnazija01
dominik grgurić/pixsell
15.06.2011.
u 10:03

Učenik Gimnazije Karlovac dva je puta bio državni prvak iz engleskog, najprije u drugom, a potom i u četvrtom razredu

- Izvrstan je osjećaj biti najbolji, i to dva puta. Kada sam u drugom razredu postao državni prvak iz engleskog jezika, mislio sam da će biti vrlo teško obraniti tu titulu. Ali, uspjelo mi je sada, dvije godine kasnije. Engleski jezik počeo sam učiti još prije nego što sam krenuo u osnovnu školu. U osmom razredu bio sam drugi, a za odlične temelje najzaslužnija je profesorica Božica Krpes-Pregun. Završio sam prirodoslovno-matematički smjer i nikad nisam mislio da ću na kraju studirati engleski i sociologiju, priznaje Armin Protulipac, maturant Gimnazije Karlovac. Zajedno sa svojim školskim kolegama i profesorima još je jednom potvrdio da je ta karlovačka srednja škola među najboljima u državi.

 Sudjelovalo 18 učenika

Titulom državnog prvaka okitio se i Marko Vladić, učenik drugog razreda, također prirodoslovno-matematičkog smjera, koji je bio najbolji iz povijesti. Gimnazijalci su osvojili još i po tri druga i treća mjesta. Za srebra su zaslužni Luka Janković iz biologije, Franjo Palajsa iz matematike i Darija Željko iz povijesti, a bronce Valentina Hribljan, Antonia Jazvac i Valentina Jurkaš iz biologije. Na državnim natjecanjima ove je godine sudjelovalo čak 18 karlovačkih gimnazijalca i 16 njihovih mentora. Po broju osvojenih državnih nagrada ovogodišnja je generacija nešto bolja od lanjske. Posebno kad se zna da su iz gotovo svakog predmeta karlovački gimnazijalci imali svog predstavnika.

 O njima treba pričati

 – Dodatnim radom i ostvarenim rezultatima zavrijedili ste da budete tema mnogih razgovora. Vaša skromnost ponekad i nije dobra, ali to je odlika velikih i vrijednih ljudi. Ponosan sam na to što ste postigli. Najviše što ste se potrudili da sudjelujete na državnim natjecanjima, potom čekali poziv na državno i na kraju postigli iznimna ostvarenja. Velike zasluge imaju i vaši mentori. To je zajednički uspjeh, isto kao što i Guardiola nikad ne bi bio tako veliki trener da nema Messija – rekao je ravnatelj Gimnazije Damir Mandić na susretu s učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima. Svi su dobili jednake nagrade, poklon bonove za knjižaru, jer, kako je rekao D. Mandić, već plasman na državno natjecanje je neprocjenjiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije