Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana tradicije

Angela Merkel protiv zabrane križeva u školama

Angela Merkel
REUTERS
27.04.2010.
u 09:03

Uklanjanje svih vjerskih obilježja zatražila je Aygül Özkan, nova ministrica turskog podrijetla.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je zahtjev da se u školama uvede zabrana isticanja vjerskih simbola i podržala odluku savezne ministrice za integraciju Marie Böhmer koja je objasnila da je križ izraz kršćanske tradicije u Njemačkoj, prenosi Deutsche Welle.

Uklanjanje svih vjerskih obilježja iz njemačkih državnih škola uključujući i raspela zatražila je Aygül Özkan, nova ministrica socijalne skrbi u saveznoj pokrajini Donjoj Saskoj. Iako to isto već godinama traži čitav niz njemačkih političara, činjenica da je Aygül Özkan turskog podrijetla i da je članica Kršćansko-demokratske unije (CDU), izazvala je buru javnih reakcija,  uključujći i samu kancelarku, prenose njemački mediji.

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:06 27.04.2010.

Bravo Angela

UK
Ugo Kajvez
11:22 27.04.2010.

Sveto rimsko carstvo očito još uvijek postoji .....

Avatar Bjesomar
Bjesomar
12:01 27.04.2010.

Komunizam je bio majka za to. Nije bilo ni bula ni krizeva..samo red,rad i disciplina. Mogao si gledati sliku dragog vodje i diviti mu se To nama treba :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije