Naslovnica Vijesti Hrvatska

Alternativna moru: Donosimo idealna mjesta za kupanje u okolici Zagreba

Donosimo 5 destinacija u okolici grada Zagreba koje nude savršeni bijeg od gradske vreve u opuštajuće termalne vode.
08. lipnja 2019. u 13:48 1 komentara 2217 prikaza
Terme
Foto: Mladen Mandić
Pogledajte galeriju 1/3

Sezonu kupanja službeno je otvorilo sunce, a za one koji nemaju priliku uskoro ići na more, donosimo na jednom mjestu kupališta, terme i toplice u okolici Zagreba gdje možete vikendima uživati u ovoj alternativi plaže i mora.

Spajate li i vi? Evo koliko vikenda i praznika u sljedećim mjesecima možemo spojiti u produženi odmor!

1. Terme Jezerčica

Od srca Zagreba do ove oaze hedonizma potrebno je prijeći 40-ak kilometara, što je vremenski jedan sat vožnje. To vas ne mora zabrinjavati zato što za sve goste organiziraju transfere do Zagreba, Zračne luke Zagreb ili do bilo koje druge destinacije na zahtjev. Hotel nudi udoban smještaj u 47 soba, SPA zonu i suvremeno opremljen wellness centar za nezaboravno opuštanje tijekom boravka.

Vodeni park hotela Terme Jezerčica se sastoji od osam bazena s prirodnom termalnom vodom te je prilagođen svim uzrastima. Termalna voda izvorne temperature 38°C sadrži više različitih iona te se smatra ljekovitom mineralnom vodom. Optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu termo-ljekovite mineralne vode u rehabilitaciji ili rekreaciji. 

Cijene cjelodnevne ulaznice vodnog parka za odrasle je  60 kuna, vikendom 75 kuna. Za djecu od 5 do 15 godina i umirovljenike je 45 kuna, vikendom 55 kuna, a do 5 godina djeca imaju besplatan ulaz. Ostale cijene i informacije dostupne su na njihovoj službenoj web stranici.

Hotelska soba Hrvati i ljetovanja Što Hrvati očekuju od smještaja za odmor? Evo odgovora...

2. Stubičke toplice

Iako datiraju još iz doba Rimljana, u funkciji su dan danas, modernizirana i uljepšana. Na sjevernoj padini Medvednice, samo 40 kilometara od Zagreba, smjestilo se ovo mjesto zdravlja i lječilišnog turizma. Danas su ove toplice ponajprije poznate po zdravstvenom turizmu i rehabilitaciji koje nudi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Ona iskorištava sve blagodati ljekovite termalne vode, a u sklopu se nalaze i unutarnji bazeni te wellness sa saunama, prostorima za masažu i relaksaciju. 

Cijene ulaznica variraju, a jednodnevnu ulaznicu od 20 kuna možete pronaći kao jednu od ponuda na Crnom jaju. U redovnoj ponudi su cijene dnevnih ulaznica 25 kuna, za umirovljenike i djecu (od 7 do 15 godina) 18 kuna. Grupni popust ide na 5 ili više osoba te je tada cijena 20 kuna po dnevnoj ulaznici.

U PORTUGALU Ne znate gdje bi za odmor? Cristiano Ronaldo ima hotele, evo koliko košta noćenje

3. Krapinske toplice

Pored renomiranih specijalnih bolnica, u Krapinskim Toplicama postoji i jedan od najvećih i najmodernijih vodenih centara u Hrvatskoj- vodeni park Aquae Vivae. Tamo se uistinu može pronaći za svakoga ponešto, a u ponudi imaju kombinirane velike unutarnje/vanjske bazen s brojnim vodenim atrakcijama (divljom rijekom, toboganom, gejzirima, slapovima), dječjim bazenom, bazenom s valovima, jedinstveni bazenom za ronjenje dubine 4,5 metara, bazen za plivanje te vanjski bazen. 

Samo mjesto i uža okolica nudi mnogobrojne označene pješačke i biciklističke staze, a na samo desetak minuta nalaze se i brojne turističke atrakcije: seoska domaćinstva, vinarije, dvorci, muzeji, konjički ranch. 

Cijene cjelodnevnih ulaznica za vodni park su za odrasle 70 kuna, vikendom 90. Za djecu od 6 do 15 godina su 50 kuna, vikendom 60. Grupni se popusti ostvaruju na 30 i više osoba, a više informacija možete pronaći na njihovim web stranicama.

Odmor birajte pažljivo Nije ponedjeljak... Stručnjaci otkrili koji je najbolji dan u tjednu za slobodan dan

4. Tuheljske toplice

Također samo 40 kilometara izvan Zagreb, podno Cesargradske gore, smjestio se jedan od najkompletnijih turističko-rekreacijskih centara kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Nude sve nadohvat ruke- od sportskih terena, wellnessa  i spa usluga do smještaja u hotelu te blagodati ljekovitih, termalnih voda. 

Snagu ljekovite termalne vode u Tuheljskim Toplicama možete iskusiti i neposredno na njenom izvoru – na prirodnom vanjskom kupalištu tik do vodenog planeta gdje ljekovita termalna voda izvire iz samog dna bazena.

 U sklopu Termi Tuhelj nalazi se adrenalinski park s visokim i niskim elementima, zatim vanjski tereni za tenis, nogomet, mali nogomet, košarku, odbojku na travi, trim stazu i boćalište te unutarnja dvorana za fitness i polivalentna sportska dvorana. 

Više informacija i cijena može se pronaći na njihovim stranicama, a jedna jedne od natraženijih ulaznica su one jednodnevne čije se cijene kreću od 75 kuna za odrasle, vikendom 95. Za djecu od 6 do 15 godina je cijena 50, vikendom 60 kuna. Osim toga nude paket ručak i kupanje po cijeni od 120 kuna za odrasle u tjednu, 135 vikendom, a za djecu je taj paket 90 kuna radnim danom, a 100 vikendom. 

Ilustracija Sandra Mikulčić Birajte automobil koji možete održavati

5. Aquapark Adamovac

Nalazi se samo 25 kilometara od centra Zagreba te je zagrebačka top destinacija za odmor i relaksaciju.  Do tamo se može doći i ZET-ovim autobusima 271, 272, 264, a polazište im je na okretištu Dubec.

Cijena cjelodnevne karte za bazen, koja uključuje i ručak, je samo 100 kuna radnim danima (od ponedjeljka do petka), a vikendom i praznikom je ista 120 kuna.

Kompleks Aquaparka Adamovec prostire se na 15 000 m2 atraktivnih unutarnjih i vanjskih sadržaja namjenjenih za užitak cijele obitelji. Na raspolaganju stoje atraktivni bazeni s raznim atrakcijama za djecu i odrasle, bogati wellness i spa program te vrhunske gastronomske delicije a la carte i samoposlužnog restorana.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar dr. Evil
    dr. Evil:

    Zaboravili ste terme Čatež, 30 kilometara od Zagreba, može se i bez vinjete, na "malu Breganu", od nje nekih 10-ak minuta do tamo. Terme su sadržajnije i duplo veće od svih navedenih.