Naslovnica Lifestyle

Evo koliko vikenda i praznika u sljedećim mjesecima možemo spojiti u produženi odmor!

Majstori spajanja vikenda i praznika u ovoj godini za samo 10 dana godišnjeg mogu imati 32 dana odmora, a mi smo provjerili koliko nas još takvih dana čeka do kraja godine
09. svibnja 2019. u 06:41 9 komentara 13717 prikaza
Foto: Shutterstock

U sljedećem mjesecu, lipnju, čekaju nas tri praznika, Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti. Tijelovo je svake godine u četvrtak, dakle 20. lipnja, a sve to miriši na produljeni vikend. Dan antifašističke borbe je 22. lipnja, u subotu. Nakon toga nam stiže Dan državnosti koji slavimo 25. lipnja, a to je ove godine utorak. Tako da postoji mogućnost da oni najvještiji spoje sve - od Tijelova do Dana državnosti i tako dobiju šest slobodnih dana uz korištenje samo dva dana godišnjeg! 

Banwa, Filipini samo za odlikaše Pogledajte kako izgleda odmaralište u kojem noć stoji 100 tisuća eura

Sljedeći mjesec koji donosi ovakve mogućnosti je kolovoz u kojem imamo dva neradna dana. Dan domovinske zahvalnosti obilježava se 5. kolovoza što pada u ponedjeljak, a tjedan iza toga, u četvrtak 15. kolovoza slavimo Veliku gospu. Opet prilika za produljeni vikend, ako spojite vikend i Dan domovinske zahvalnosti ili možete imati mini godišnji od četiri dana ako sve spojite s 15.8. 

Spajate li i vi neradne dane i vikende za duži odmor?

 • Da! Zašto ne? 75,11%
 • Ne, nikada. 13,30%
 • Kako kad, najviše tijekom ljeta. 11,59%
pranje suđa nemojte biti lijeni Ovi kućanski poslovi mogu vam produljiti život

Dva mjeseca nakon toga, ponovno mogućnosti za raznorazna spajanja. Dan neovisnosti pada u utorak, 8. listopada, idealno za produljeni vikend do utorka, ako koristite jedan dan godišnjeg. 

Zlarin velika pohvala O ovom hrvatskom hotelu i otoku piše i Forbes

Svi sveti padaju u petak, 1. studenog, što je pravi produljeni vikend i zadnje prije prosinačkih blagdana. U prosincu se sve idealno posložilo. Božić pada u srijedu, a Sveti Stjepan u četvrtak pa imate tri varijante. Odmor od pet dana uz korištenje samo jednog dana godišnjeg odmora. Zatim odmor od šest dana uz korištenje dva dana godišnjeg, a za veći odmor od devet dana, što je izvedivo uz iskorištavanje samo tri dana godišnjeg odmora. Ako vas od ovog boli glava, pročitajte još jednom uz gledanje na kalendar i sve će vam biti jasno. 

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
 • predator57:

  Bez rada nema ničega. Treba raditi ali i zaraditi. No to drugo u lijepoj našoj nemoguća misija, jedina moguća misija,zarada uz politiku. Žalosno ali istinito, i onda raznoraznim opcijama u povlaštenu mirovinu. Nemislim na branitelje. Već ustoličene uhljebe, glasačku mašineriju.

 • Avatar tituš
  tituš:

  ... "dan antifašističke borbe, u subotu" .. hajde molim vas objasnite što se time spaja ili je ovo tek tako da se spomene uspomena na koljače ..

 • paleontolog:

  to mogu spajat uhljebi koji "rade" od 8-16 u ministarstvima, opcinama i sl. majke koje rade po trgovackim centrima nisu sviju djecu vidjela niti na praznik rada!!!