Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

29. obljetnica akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića

Ponosni smo što je danas Josip Jović, nećak pokojnog Josipa, pripadnik pobjedničke Hrvatske vojske, poručuje Krstičević.
31. ožujka 2020. u 09:57 1 komentara 532 prikaza
Damir Krstičević
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poslalo je priopćenje vezano uz 29. obljetnicu akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića. 

Krvavi Uskrs (1) Da se ne zaboravi Obljetnica: Josip Jović - prva žrtva Domovinskog rata

Povodom 29. obljetnice akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića koji je poginuo na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je:

„Akcija na Plitvicama poznatija kao Krvavi Uskrs koju su izvele hrvatske redarstvene snage, posijala je sjeme budućih pobjeda u Domovinskom ratu.  Zahvaljujem svim sudionicima akcije Plitvice koja je izvedena munjevito i odlučno. Akcijom je pokazana spremnost hrvatskog naroda da brani svoju slobodu i neovisnost. Nažalost, u toj akciji poginuo je redarstvenik Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata. Njegov život i djela govore o slobodi Hrvatske. Najmanje što možemo je čuvati uspomene na ovakve ljude. Ponosni smo što je danas Josip Jović, nećak pokojnog Josipa, naš pripadnik čime nastavlja borbu za bolju Hrvatsku koju je sanjao pokojni Josip“, rekao je ministar Krstičević. 

Hrvatski znanstvenik Miroslav Radman
MIROSLAV RADMAN
'Najbolje da se društvo resetira, poput računala, i da ujutro zdravije krene ispočetka'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima