Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreću zajedno

Ana Konjuh: Nadam se da će ovoga puta uspjeti s Krajanom

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.02.2017.
u 18:05

"Trebali bi početi poslije Dubaija. Malo priprema, a onda idemo u Ameriku. Nadam se da će ovoga puta uspjeti s njim!"

Predvodnica mlade generacije hrvatskih tenisačica 19-godišnja Ana Konjuh uskoro bi trebala započeti suradnju s izbornikom hrvatske Davis Cup reprezentacije Željkom Krajanom za kojeg kaže da je vrhunski trener te je izrazila nadu da će i njoj pomoći koliko je pomogao drugim tenisačicama. 

Željko Krajan je i prije bio kandidat za trenera darovite 19-godišnje Dubrovkinje, ali su se pregovori oko njegovog angažmana pred početak nove sezone izjalovili.

"Trebali bi početi poslije Dubaija. Malo priprema, a onda idemo u Ameriku. Nadam se da će ovoga puta uspjeti s njim. Nadam se da će biti duže od dva mjeseca. Već dulje vremena se pričalo o tome. Krajan je stvarno vrhunski trener. Imao je igračicu na 'broju 1', tako da stoji iza svog imena. Nadam se da će moći pomoći i meni koliko je i drugima", rekla je Ana Konjuh u razgovoru nakon konferencije za medije u Zagrebu, gdje je promovirala drugo izdanje Bol Opena, WTA turnira 125 k serije, koje će se održati od 5. do 11. lipnja ove godine.

Na tom je turniru prošle godine dogurala do polufinala, u kojem je osjetila bol u leđima i predala meč kasnijoj pobjednici, Luksemburžanki Mandy Minelli. Stoga nije čudno što si je Ana kao jedan od ciljeva za ovu sezonu postavila čist zdravstveni karton.

"Nakon toga će rezultati doći dobrom igrom. Treba ostati u formi. Top 20 ili Top 30 je cilj, imam i nešto bodova za braniti. Nadam se da će biti tako."

Prije dogovora sa Željko Krajanom, Ana je prekinula dvomjesečnu suradnju s bivšim hrvatskim Davis Cup i Fed Cup izbornikom Goranom Prpićem.

"Nije bilo ništa posebno. Odradili smo pripreme, odigrali Australiju i kad smo se vratili on je rekao da nisam tip igračice s kojom bi želio i mogao raditi. Zahvalio se na prilici, ali jednostavno nije mogao sa mnom. Nije bilo ništa s moje strane. Želim mu sve najbolje, a možda se jednog dana opet i susretnemo, tko zna."

Prpić je naslijedio Jelenu Kostanić Tošić s kojom je Konjuh provela pola godine, nakon što je prekinula dugodišnju suradnju s Kristijanom Schneiderom. Trenerske promjene postale su konstanta u Aninom životu na što se također treba adaptirati. 

"Drugačije je nego što sam navikla. S Kikijem (nap. a. Kristijan Schneider) sam bila osam godina. Teško je nakon toliko dugo vremena naći nekoga s kim si pašem. Provodimo svo vrijeme zajedno, tako da tu ima dosta sitnica koje mogu živcirati, s jedne i druge strane. Dosta je teško naći dobrog trenera. Nadam se da sam sada našla nekog vrhunskog pa možda i prešutim neke sitnice, ako sve bude u redu s tenisom."

Komentara 1

RP
rpzagreb
18:18 14.02.2017.

Uz sav talent, ako hoće nešto napraviti mora konačno početi ozbiljno trenirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije