Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez signala

Talijani ''upali'' u frekvenciju i prekinuli signal u dijelu Istre

antene
Sanjin Strukić/Pixsell
10.12.2010.
u 14:34

Nelegalni digitalni talijanski odašiljači proradili su na 28. i 53. kanalu frekvencijskog područja UHF, suprotno međunarodnim sporazumima i frekvencijama međunarodno dogovorenim u Ženevi 2006. godine.

U poslijepodnevnim satima jučerašnjeg dana nelegalni digitalni talijanski odašiljači proradili su na 28. i 53. kanalu frekvencijskog područja UHF, suprotno međunarodnim sporazumima i frekvencijama međunarodno dogovorenim u Ženevi 2006. godine.

Time se onemogućio prijam hrvatskih programa u „A“ i „B“ DVB-T multipleksima u zapadnom dijelu Istre.

 HAKOM-ovo mjerno vozilo od jutros je na terenu u Istri i prikuplja mjerne rezultate za slanje žurne prijave smetnji talijanskoj administraciji nadležnoj za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, a koja je obaviještena o problemu, priopćeno je u petak iz HAKOM-a.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar bok
bok
15:04 10.12.2010.

Pa i talijanske radio-postaje stalno smetaju na Hrvatskom Jadranu. Cak i na Jugu Hrvatske. Bezobrazno.

FE
Felicijen
16:29 10.12.2010.

Glavno da ljudi tamo plate pretplatu ili kako se to već zove, a ostale probleme će već riješiti kad se Talijanima bude dalo. Program je ionako loš...

OB
-obrisani-
03:48 12.12.2010.

.---Najsigurniji parovi – uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije