Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUDI LUKSUZ

Vrijedan više od 100 milijuna eura: Pogledajte najnapredniji brod izgrađen u Hrvatskoj

19.12.2020.
u 14:40

Novogradnja 487, odnosno Ultramarine, koji se gradi u splitskom brodogradilištu, ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expediions koja je u sastavu grupacije Travelopia.

U svibnju smo ovdje i ovdje pisali o porinuću tehnološki najnaprednijeg broda napravljenog u Hrvatskoj, polarnog kruzera koji se pod tehničkim imenom Novogradnja 487 gradi u Brodosplitu. U petak popodne Ultramarine je i zaplovio, prvi je puta vlastitim pogonom otišao na dokovanje u brodogradilište Viktor Lenac. Novogradnja 487, odnosno Ultramarine, koji se gradi u splitskom brodogradilištu, ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expediions koja je u sastavu grupacije Travelopia.

Kako kažu u Brodosplitu, Ovaj brod je praktički većim dijelom sagrađen tijekom pandemije korona virusa, a porinut je u more u svibnju ove godine uslijed nevjerojatnih okolnosti i otežanih uvjeta i pandemije koja sada doživljava svoj vrhunac, navodi se u priopćenju Brodosplita. Nakon dokovanja novogradnja će se vratiti u splitski akvatorij, gdje će se obaviti probne vožnje i završno opremanje prije primopredaje koja će se dogoditi u prvoj polovici veljače.

Ultramarine je dugačak 128 metara i širok 21,5 metara, a moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih. Vrijednost broda je preko 106 milijuna eura. Kredit za njegovu gradnju je osigurao HBOR, a jamstvo je 16. 05. 2018. svojom odlukom dala Vlada RH. - Ovim brodom Brodosplit učvršćuje svoju poziciju na tržištu putničkih brodova do 200 metara duljine gdje konkurira u niši graditelja najmodernijih polarnih kruzera, kažu u Brodosplitu.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Ivan Ivic
Ivan Ivic
15:14 19.12.2020.

Bravo!

MO
montello
18:20 19.12.2020.

odličan

Avatar PatriaCro
PatriaCro
16:21 19.12.2020.

Bravo Hrvatska. Svake godine, jedan novi brod. Neka ljevičari idu u Irsku, Hrvati će nastaviti raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije