Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvar prošlosti

Nizozemska nakon 140 godina ukida tiskane telefonske imenike

telefon
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
12.01.2018.
u 12:40

Velika većina Nizozemaca telefonske brojeve traži u online izdanju imenika

Nakon gotovo 140 godina Nizozemska u potpunosti ukida tiskane telefonske imenike, rekao je za nizozemski radio njegov izdavač Erik Wiechers

Internet je utjecao na to da tiskana verzija telefonskog imenika postala suvišna. 

"To je jedina knjiga u Nizozemskoj koju je svaki njezin državljanin upotrijebio bar jedanput", kazao je u šali Wiechers.

Velika većina Nizozemaca telefonske brojeve traži u online izdanju imenika, a samo mala grupa, većinom ljudi treće životne dobi u ruralnim područjima još uvijek koristi tiskana izdanja. 

U prvome izdanju nizozemskog telefonskog imenika iz 1881. bilo je 49 telefonskih brojeva., a 1980. tiskano je gotovo sedam milijuna primjeraka. 

Tiskani telefonski imenici nizozemskim će se domaćinstvima zadnji put distribuirati u veljači

Pogledajte i galeriju ovogodišnjeg CES-a u Las Vegasu:

telefon
1/34

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije