Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

HT potvrdio hakerski napad na svoju mrežu: Generirana nam je velika količina prometa

"U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a", odgovorili su nam iz HT-a.
05. veljače 2015. u 18:15 59 komentara 40595 prikaza
HT
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatski telekom danas popodne bio je žrtva hakerskog napada zbog čega je bilo poteškoća u radu mobilnih i fiksnih mreža diljem Hrvatske.

"U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a. Razlog tome je DDoS napad, vrsta napada na ICT sustave u kojem se generira velika količina prometa koja onemogućuje opsluživanje legitimnih korisnika", stoji u odgovoru koji su nam poslali iz Odjela za korporativne komunikacije HT-a.

Oko 18 sati napisali su nam da su njihovi stručnjaci riješili problem te da u najskorije vrijeme očekuju "potpunu normalizaciju telekomunikacijskog prometa". Korisnicima su se ispričali zbog nastalih poteškoća.

Hrvatski telekom je oko 16 sati na svom Twitter-profilu napisao je da su im prijavljene poteškoće s uslugama. "Radi se na otklanjanju", stoji u statusu HT-a. Mnogi korisnici na svim društvenim mrežama javljali su da postoje problemi s HT-ovom mrežom i na internetskim stranicama Hrvatskog telekoma.

 

>>HT udvostručio brzine mobilnog interneta sa 75 na 150 Mbps

>>Poteškoće s pozivima i SMS-ovima za korisnike HT-a

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

  • lojtra1:

    Naravno da imate poteškoće s "uslugama" kad vaša infrastruktura ide "šumom, poljem i drumom", po privatnim i javnim posjedima, po betonskim stupovima proizvodnje "SFRJ" koje ste sve "uzeli" besplatno i u njih niste uložili baš ništa za zadnjih 20 godina!

  • Ist:

    Hahahaha, ja za sebe rekao da sam b u d a l a, jer cijelo popodne instaliram i deinstaliram drivere adaptera, a ovaj mi izbriše komentar zbog nedopuštenih riječi. Više ni sebe ne smijem izvrijeđati.

  • primo1:

    Istinita priča: Studentu koji je radio preko student servisa u Telekom službi za korisnike(0800 9000) za 23 radna dana po 8 sati rada isplaćeno je 824 kune neto plaća!!! Možete li shvatiti dragi moji Hrvati i Hrvatice???? OSAMSTOTINA I DVADESETĆETIRI ... prikaži još!IRI KUNE!!!! Eto kako dični Nijemci plaćaju jadne hrvatske studente,Hrvatsku sirotinju. Jad i bijeda hrvatske zbilje!!!!