Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Facebook počinje naplaćivati korištenje grupa?

Prema izvješću agencije,  privatne grupe za roditeljstvo, kuhanje i čišćenje bit će prve grupe koje će isprobati ovu novu opciju.
22. lipnja 2018. u 14:38 2 komentara 1106 prikaza
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/PIXSELL

Po svemu sudeći admini Facebook grupa moći će naplaćivati svojim članovima grupe mjesečnu članarinu u iznosu od 29.99 dolara

Mark Zuckerberg Promjene Facebook u Messenger uvodi novost koja se mnogima neće svidjeti

U posljednje vrijeme velik broj administratora želi ograničiti korištenje sadržaja svojih grupa kako bi dobili bolji uvid u to tko su njihovi korisnici te kako bi mogli optimizirati svoju ponudu. Također, administratori se nadaju da će tako potaknuti korisnike i svoje članove da plate pristup platformi, kao i pojedine sponzore da se oglašavaju u njihovim grupama.

Prema izvješću agencija, privatne grupe za roditeljstvo, kuhanje i čišćenje bit će prve grupe koje će isprobati ovu novu opciju.  

''Pilot-program započinjemo na malom broju grupa kako bi nastavili podržavati admine grupa koji vode te zajednice. Ako se ta opcija pokaže uspješnom, bit će dostupna za apsolutno sve'', objavio je na blogu Alex Deve, voditelj proizvoda za Facebook. 

Mediji također navode da za sada, u ovom probnom periodu, Facebook neće adminima uzimati dio od te članarine. 

Ilustracija KORISNICI SE PREBACUJU Opada interes za Facebook, raste za zatvorene forume poput WhatsAppa Mark Zuckerberg u Europskom parlamentu Svjedočio u EP-u Zuckerberg odbio odgovoriti na pitanja o ciljanom oglašavanju: 'Javit ću vam naknadno'

 

 

 

 

 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • prcko.vitamincic:

    To su prepisali ideju od njuškala koji tuče preko milijun eura godišnju dobit od budala koji plaćaju oglase za aute i nekretnine, pored toliko besplatnih oglasa, npr indeks oglasa ili plavog oglasnika.

  • Menjik:

    Pametni Facebook-korisnici pocinju trazit alternativu Facebooku.