Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatna narudžba

Europska komisija naručila dodatnih 150 milijuna doza Modernina COVID-19 cjepiva

FILE PHOTO: Moderna Therapeutics seen during COVID-19 in Massachusetts
BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.02.2021.
u 14:29

Dodatna Modernina cjepiva ne dolaze odmah, već u trećem i četvrtom tromjesečju ove godine

Europska komisija naručila je dodatnih 150 milijuna doza Modernina COVID-19 cjepiva. Ove dodatne doze dostavit će se u trećem i četvrtom tromjesečju 2021. godine, navodi se u priopćenju američke tvrtke. Europska komisija je do danas naručila ukupno 310 milijuna doza. Sporazum uključuje i mogućnost kupnje dodatnih 150 milijuna doza koje bi se isporučile u 2022. godini.

- Cijenimo povjerenje Europske komisije u Modernu i našu mRNA platformu. Današnja kupovina dodatnih 150 milijuna doza dovodi do ukupne narudžbe našeg cjepiva od 310 milijuna doza koje će biti isporučene 2021. godine, a sve kako bi se zaustavila pandemija u Europi, rekao je izvršni direktor Moderne Stéphane Bancel.

- Europska komisija razgovara s nama o tome kako se pripremiti za 2022. godinu, pogotovo u smislu pojave novih sojeva. Komisija ima opciju za narudžbu dodatnih 150 milijuna doza koje bi se isporučile u 2022. godini. Moderna je predana neumornom radu kako bi na tržište stavila i pojačanja cjepiva koja bi razvila dodatnu imunost i na novije sojeve. Rješavanje ove globalne pandemije nam je svima krajnji cilj, rekao je Bancel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije