Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje rješenje?

6 razloga zašto biste trebali kupiti iPhone SE umjesto novih skupih modela

iPhone SE
Foto: Christoph Dernbach/DPA/Pixsell
1/4
11.10.2017.
u 09:54

SE je iznimno povoljan, šokantno snažan, ima vrhunsku kameru...

Idućeg mjeseca u prodaju bi trebao krenuti iPhone X, najnoviji i dosad najskuplji Appleov smartphone. Osnovni model u SAD-u će stajati 1000 dolara, u Njemačkoj se cijena penje već na 1149 eura, a još nije poznato kolika će biti kod nas. U svakom slučaju, riječ je o jako mnogo novca, pa se postavlja pitanje isplati li se kupiti "desetku"?

Novinar Business Insidera zaključio je da je mnogo bolje rješenje iPhone SE, svojevrsna "budget" varijanta u Appleovom asortimanu smartphonea predstavljena prošle godine te čak tvrdi da je SE najbolji iPhone. Za to nudi šest razloga:

1. SE je iznimno povoljan

iPhone X je zasigurno vrhunski uređaj, ali i više od toga – riječ je o statusnom simbolu. No, nekima to jednostavno nije potrebno, neki ne žele impresionirati ostale, već traže nešto što je povoljno, dovoljno snažno i dugotrajno. SE nudi sve to, a stoji triput manje od X-a.

2. SE je šokantno snažan

SE koristi isti procesor kao iPhone 6S i posljednji iPad – Apple A9. U Appleu tvrde da je SE najsnažniji 4-inčni smartphone svih vremena upravo zbog tog čipa. A9 omogućuje snimanje 4K videa, igrice visoke definicije...

3. Ima vrhunsku kameru

Iako SE nema optičku stabilizaciju slike i neke druge mogućnosti novijih modela, kamera i dalje nudi vrhunske mogućnosti. Ima 12 megapiksela kao i ona na iPhoneima 7, 8 i X te je jednaka onoj u iPhoneu 6S.

4. Nije prevelik

Noviji iPhonei su dosta veliki, što nekima odgovara, a nekima ne. SE u usporedbi djeluje maleno, ali to ne mora biti loša stvar. U nekim situacijama manja veličina omogućuje lakše korištenje, a lakše ga je i spremiti.

5. Ima ulaz za slušalice

Lani predstavljen iPhone 7 ostao je bez klasičnog ulaza za slušalice, a taj manjak naslijedili su i 8 i X. To nije problem ako već imate bežične slušalice, ali ako ih nemate i želite koristiti svoje omiljene klasične slušalice, nedostatak ulaza neće vam se svidjeti. Bežičnim slušalicama, osim toga, može se isprazniti baterija, što je problem koji klasične slušalice nemaju.

6. SE ima isti operativni sustav kao i drugi iPhonei

iPhone SE koristi se jednakom verzijom iOS-a kao i najnoviji modeli, što znači da imate pristup svim Appleovim proizvodima i uslugama te iste sigurnosne nadogradnje, pa i iste nove emojije kao i novi X.

Ključne riječi

Komentara 12

IR
Ireneios
11:17 11.10.2017.

Vidim da članak ne spominje Appleovu praksu obaveznih updateova kojima se dodatno i nepotrebno opterećuje mobitel tako da nakon u prosjeku, 2-3 godine postane neupotrebljiv koliko uspori i zastajkuje. Na taj se način održava potražnja na koju Apple spremno odgovara novim modelima svake godine. Naravno, nije Apple jedini s takvom praksom. Kupi bilo koji smartphone u bilo kojem cijenovnom rangu i mijenjati ćeš ga za dvije godine zbog sofwareskih "problema", iskrzanosti ekrana, različitih manjih kvarova kojekakvih komponenti koje su izrađene s rokom trajanja ili sve zamjetnije nepouzdanosti baterije.

Avatar IvanR
IvanR
10:30 11.10.2017.

Pored Huawei p10 lite? Nikada

AA
aabbcc
10:50 11.10.2017.

7-razlog: nema guzve u ducanima niko ga nece ni novi ni stari . : )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije