Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Yannis Varoufakis: Nikada nisam pokazao srednji prst. Srećko Horvat: Jest, dvaput!

Yanis Varoufakis
Foto: Youtube Screenshot
1/2
22.03.2015.
u 12:50

Grčki ministar Yanis Varoufakis trebao je ostati mangup i priznati - da pokazao sam prst, ali tada nisam bio ministar

Nikada nijedan srednji prst nije izazvao toliku buru u javnosti kao onaj grčkog ministra financija Yanisa Varoufakisa, koji je pokazao na Subversive festivalu u Zagrebu 2013., a koji je postao hit u svjetskim medijima. Varoufakis je srednji prst pokazao na njemačku politiku prema Grčkoj, a odmah ju je negirao kada je suočen sa snimkom na njemačkoj javnoj televiziji ARD. Međutim, ubrzo su ga opovrgnuli sami organizatori Subversivea Srećko Horvat i Igor Štiks: ”Moramo istaknuti kako je tijekom svoga predavanja dva puta pokazao ‘srednji prst’ kao dio izlaganja pred publikom”, uz dodatak da “Varoufakis nije srednji prst pokazao Njemačkoj ili Nijemcima, nego je govorio o hipotetskoj situaciji”.

S tim se našalio i jedan njemački komičar koji je kazao da je on montirao srednji prst Varoufakisu. Varoufakis mu je zahvalio i unatoč tome što je dokazano da se komičar šalio, nastavio negirati da ga je ikada pokazao.

>> Nije bila namještaljka, Varoufakis je pokazao srednji prst

Komentara 8

DU
Deleted user
13:11 22.03.2015.

Nije mi jasna cijela afera - iz njegovog govora se kao neka prirodna "elongacija" pojavljuje srednjak, dakle u kompletnom sazvučju je njegova govorancija i gestikulacija. Onako pastirski drčno, mi smo apsorbirali 300-ak mlrd eura i sad ćemo klisnuti u brda, a oni nek se .... ! I pravo pitanje je što bi on divanio da je nekoj drugoj državi Grčka posudila tu vrtoglavu cifru 300-ak mlrd eura i da li bi onda smatrao primjerenim koristiti vulgarizme i pojednostavljenja? I da, stalno se poziva na Argentinu - znano da u samoj Argentini smatraju da su bića niske gospodarske produktivnosti jer Argentina po lokaciji i prirodnim bogatstvima, morala bi biti uz bok Norveškoj i SAD, ali u njoj žive Argentinci čiji je mentalitet blablabla... Brđanski nastup! Mora podnijeti ostavku jer je gornji govor njegov psihogram, ma što on sada prodikao kao ministar. Lako je tuđim gloginje mlatiti!

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
13:03 22.03.2015.

čak dva puta..haha..Yanis, crni Yanis

BA
balic
13:29 22.03.2015.

Moze li mi itko objasnit ,cime je ovaj zasluzio svaki drugi dan da se pise o njemu u nasim novinama.. Daj ljudi okrenite se oko sebe u zemlji imate dosta o cemu bi enciklopedije mogli pisati,a ne o njemu ,putinu i srbima..Bavimo se drugima umjesto da se bavimo nama i nasom zemljom koja tone.Kako izaci iz krize?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije