Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američka turneja

U četverodnevnom posjetu Kubi papa Franjo susrest će i Fidela Castra

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.09.2015.
u 16:15

Od danas do 28. rujna papa će na Kubi pohoditi Havanu i Santiago, a u SAD-u posjetit će New York, Washington i Philadelphiju

Zbog napornog programa deseto putovanje izvan Italije pape Franje, koji od danas do 28. rujna putuje na Kubu i u SAD, bit će komplicirano. Papa će održati ukupno 24 govora, homilije i pozdrava. Na Kubi, gdje će biti prva četiri dana svoje turneje, 22. rujna pohodit će Havanu i Santiago, a u SAD-u, gdje će biti od 22. do 28. rujna, posjetit će New York, Washington i Philadelphiju. U New Yorku će govoriti na glavnoj skupštini UN-a te će pohoditi Ground Zero, mjesto gdje su se nalazili srušeni Blizanci, a u Philadelphiji će sudjelovati na svjetskom susretu obitelji.

Šef vatikanskog ureda za tisak otac Federico Lombardi potvrdio je u razgovoru s novinarima kako će se Franjo susresti i s Fidelom Castrom. Franjo će biti treći papa s kojim se Castro susreo. Ivan Pavao II. 1998. godine došao je na Kubu i bilo je to prvi put da jedan papa pohodi tu otočnu državu. Benedikt XVI. bio je na Kubi 2012., a sada dolazi i Franjo. Prvi razlog putovanja Franje u SAD bio je svjetski susret obitelji u Philadelphiji, a onda su počeli stizati ostali pozivi, najprije iz Kongresa SAD-a gdje će Franjo govoriti, pa iz UN-a gdje će održati govor pred Glavnom skupštinom, a onda je stigao i poziv iz Havane vezan za povijesni dogovor u uspostavljanju diplomatskih odnosa između Kube i SAD-a nakon 60 godina. Upravo je Franjo bio taj koji je pismima Raulu Castru i Baracku Obami utjecao na ponovnu uspostavu diplomatskih odnosa između Havane i Washingtona, na čemu su mu oba predsjednika zahvalila.

Proteklih dana objavljene su neke informacije o navodnoj zabrinutosti za sigurnost pape u SAD-u te da su spriječene pripreme nekih terorističkih napada, a Lombardi kaže da je pročitao tu informaciju, ali kako nema nikakvog razloga za zabrinutost.

>> Odjednom, otkad sam papa, svi govore da su moji prijatelji

>> Papa Franjo turistima otvorio papinsku palaču u Castelgandolfu

Komentara 9

PO
popaje
16:55 19.09.2015.

dragi papa,drage medije, da vasa djeca ginu od muslimana, da vasa djeca budu proterivana od muslimana, da vase crkve na stotinetisuca budu razrusene kao sto se prema muslimanima ruse dzamije, vi biste imali danas svi pravo reci da su tiu ti koji to cine teroristi..ali posto je istina sasvim drugacija, onda vi niste teroristi ali zivite radite,i glasate za teroriste

PO
popaje
16:50 19.09.2015.

za papu je histerija i agonija koju prezivljavaju izbjeglice zavrsena, on je kazao " zbrinucu jednu obitelj kod mog vatikana,to ucinite i vi " i odljeteo nakon vise dana u svoju latinoameriku ..papa nije mogao,smjeo,htjeo,zeleo ili sta vec da govoriori po drugi put..papa se ne ponavlja, a njegovi sljedbenici cekaju dan kada ce slucajem zreba biti papa,pa da i oni govore o tome sta je uciniti sa izbjeglicama..no ! nasi dezurtni komentatori i medije ne znaju sto ce sa toliko muslimana izbjeglica u europi, ali bi one u africi,i aziji najradije kritizirali i psovali kao sto psuju isil ,sto ne mogu da prihvate toliko bombi koje salju nase drzave zapada izraela i rusije....da znate papa jeste< papa ali kada dodje isus na zemlji i papa ima da se krije zbog toga sto nije govorio i vise i bolje i pravednije o islamu istini i pravima muslimana,kao i o samo istini o islamu i Bogu, jer ce isus biti dokaz ljudima da ono sto ste cinili u zemlji bice i u sudnji dan racunjen, te da ne moze vas spasiti ni blago ni nitko, tada cete samo ici , tada nema politike, nema amerike, nema cionizma, nece biti onako kako ste mislili da papa moze da oprasta na svoju glavu za nesto sto niti ima dozvolu.

MX
Mister X
17:32 19.09.2015.

U četverodnevnom posjetu Kubi papa Franjo susrest će i Fidela Castra i to mu je jedino zadovoljstvo .. Drgo je dosadni stupidni posao za raju- stoku sitnog zuba malo zabaviti znatiželnike ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije