Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREBRENICA

Srbijanske sigurnosne službe označile odgovorne za napad na Vučića

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
13.07.2015.
u 11:04

Blic navodi da je za događaje u Potočarima Asim S. okupio skupinu kriminalaca bliskih Naseru Oriću

Dva dana poslije napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, prilikom obilježavanja genocida u Srebrenici 1995. godine, srbijanske sigurnosne službe kao odgovornu osobu za napad označile su Asima S. Kako navodi beogradski dnevni list Blic, radi se o visokom dužnosniku vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) koji je i blizak suradnik Bakira Izetbegovića.

Blic navodi da je za događaje u Potočarima Asim S. okupio skupinu kriminalaca bliskih Naseru Oriću, a kojega Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima. Prikazane su i fotografije iz Srebrenice koje, kako navodi Blic, dokazuju da je Asim S. i direktno sudjelovao u napadu na Vučića.

- Na jednoj od njih se čak se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i s beretkom na glavni, baca kamen na Vučićevu delegaciju. Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen prije početka obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici, navodi Blic. Doznaju i da je Asim S. u stranci zadužen za „povjerljive poslove“ kao i da je do ulaska u politiku surađivao i s vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Ćelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

>> Vučića u Srebrenici gađali bocama i kamenjem: 'Moja ruka Bošnjacima ostaje ispružena'

>> Incident je pokazao da Vučić ne može obilaziti BiH s figom u džepu

Komentara 67

Avatar Pavel ic
Pavel ic
11:36 13.07.2015.

sad ce srbi izjednacit klanje 8000 ljudi sa njegovim razbijenim naocalama a nece da shvate da ih nevoli niko u regionu i sire

MA
Majur
11:33 13.07.2015.

Da da,bez tog Asima bi narod u Srebrenici dočekao vučića sa cvijećem,zeljanicom i kahvom...ovako nastao lom zbog njih nekoliko zavedenih,a vučko došao na mjesto pokolja da mu srce zaigra od radosti.....kako ono bi,1-100.....

AL
alikoka
11:31 13.07.2015.

Očigledno je netko napujdao pse na Vučića.Očigledno se neko prepal da se na Balkanu da u miru živjeti.A i što jeste jeste nismo se dohvatili ljudski već dvadeset godina.Žedna nam je zemlja krvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije