Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odobravaju njen stav

Pakistanske škole organizirale dan protiv Malale

Malala Yousafzai
Foto: Reuters/PIXSELL
12.11.2014.
u 09:30

Dok je sedamnaestogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir prihvaćena u cijelom svijetu, kod kuće ju smatraju "zapadnim agentom"

Udruženje pakistanskih škola koje okuplja oko 45.000 osnovnoškolskih ustanova diljem zemlje organiziralo je protu-Malala dan pod nazivom "Ja nisam Malala". Naime, sedamnaestogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Yousfzai, djevojčica kojoj su talibani pucali u glavu dok je čekala školski autobus pozitivno je primljena diljem svijeta, ali ne i u samom Pakistanu gdje ju veliki dio stanovništva smatra "zapadnim agentom".

Udruženje pakistanskih škola zabranilo je svojim članicama da kupuju Malalinu knjigu, a organizacijom "protu-Malala dana" htjeli su pokazati kako su, prema njihovim riječima, "učenice pakistansih škola prave muslimanke"

Ključne riječi

Komentara 8

MA
macoje
16:26 12.11.2014.

aja aja ali ne u svojoj kuci..tezak je zivot kada znas da si dobio nagradu od onih koji ne znaju da podrze dijecu koja umire po plazama ,i koji ne zele podrzati da i palestinci imaju pravo na zivot dostojan ljudima, ja ne znam zasto se ne dijeli nagrada dijeci palestine,nego se dijele tamo gdje skole protestuju a imaju slobodu..dok dijeca palestine slobodu nemaju niti da prelaze check point-ove bez dozvola okupacijske vlasti izraela...budimo fair prema ljudima,jer nagrade se dijele iskljucivo onako kako to nekima ide na korist,a drugi se takve nagrade niti mogu nadati ,primjer palestina

MO
mojski5
16:16 12.11.2014.

e pa to je bruka..ali kada razmislim ljudski i posteno..hm,hm ono sto je za zapad normalno,i dopustivo,pa i dostojanstveno (mada ni zapad nije takav)..to ne mora da bude za druge,primjera ima mnogo ,evo primjer : dva muskaraca ili grupa akoo oni medjusobom se zezaju ..znate na sta mislim..to za druge ljude nije ni moralno ni dostojanstveno ,a kamo li prihvatljivo,pa ljudi smo ,i dijeca dolaze tako sto se zezaju pravi a ne krivi

IC
ice12
20:40 12.11.2014.

Ta vasa diiijjjeca su buduci teroristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije