Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12,5 milijuna

Od ujedinjenja u Njemačkoj nije bilo toliko siromašnih kao danas

Njemačka zastava
DPA/PIXSELL
19.02.2015.
u 18:55

- Siromaštvo nikada nije bilo na ovim razinama - rekao je Schneider.

Siromaštvo u Njemačkoj najveće je od ujedinjenja države 1990. godine, a čak 12,5 milijuna Nijemaca živi ispod granice siromaštva, piše Deutsche Welle.

Ulrich Schneider, koji rukovodi Njemačkom organizacijom za ravnopravnu skrb (paritätischem Wohlfahrtsverband), upozorio je i na veliku razliku između njemačkih bogatih i siromašnih regija. - Siromaštvo nikada nije bilo na ovim razinama - rekao je Schneider govoreći o razdoblju nakon ponovnog ujedinjenja države.

Ova organizacija smatra da se ispod granice siromaštva nalaze ona kućanstva koja imaju manje od 60 posto prosječnog dohotka.

Najrizičnije grupe za pad ispod granice siromaštva su nezaposlene osobe, samohrane majke i neobrazovane osobe. U Njemačkoj se u posljednje vrijeme ubrzano povećava i siromaštvo među umirovljenicima.

>>Kako od Hrvatske stvoriti malu Bavarsku

>>Njemački model za spas Hrvatske?

Komentara 24

DA
danebi
19:39 19.02.2015.

E sad ste srusili tu bajku po kojoj svi misle da u Njemackoj EUR pada s drveca....jojjoj..

JU
juma
00:06 20.02.2015.

U Njemačkoj je sve više sirotinje, jer je ta država postala zemlja jeftine radne snage. Prosječan dohodak običnog radnika realno je manji nego prije 20 godina, dok oni najbogatiji imaju i nekoliko puta više nego tada. To su činjenice, ali isto tako je činjenica da se u Hrvatskoj živi još gore.

DI
Diners
20:14 19.02.2015.

po njihovim standardima siromaštva mi u Hr. smo 99 % siromašni! provjerite koliki je nj. 60 % od prosjeka dohotka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije