Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilni prosvjednici

Novinarku pokušali silovati dok je izvještavala s trga u Kairu

Sonia Dridi, novinarka
Screenshot
22.10.2012.
u 12:44

Novinarku televizijske kuće France 24 Soniu Dridi napala je grupa muškaraca, počela je dirati i skidati joj odjeću

Francuska novinarka Sonia Dridi zamalo je silovana na glavnom trgu u egipatskom Kairu dok je izvještavala o prosvjedima. Naime, novinarku televizijske kuće France 24 napala je grupa muškaraca, počela je dirati i skidati joj odjeću, piše Guardian.

Napadu je svjedočio kolega Ashraf Khalil koji je sa strane čekao da Sonia završi izvještaj na francuskom pa da on može početi na engleskom.

– Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Asharf me bodrio i spasio iz cijele situacije – ispričala je novinarka. Njezin je kolega ispričao kako su prosvjednici odjednom poludjeli i počeli hodati za njima.

– Jedino što sam mogao napraviti bilo je da je jako zagrlim i stegnem ruke oko nje. Bilo je teško reći tko je u tim trenucima od ljudi koji su bili oko nas pokušavao pomoći, a tko ju je želio ozlijediti – rekao je Ashraf Khalil.

Na kraju su ipak uspjeli otrčati do jednog restorana gdje su zaključali vrata i ondje se skrivali satima.

Prošle godine na istom je mjestu napadnuta i silovana novinarka CBS-a Lara Logan.

>> VIDEO Najmanje 100 ozlijeđenih u sukobima na Trgu Tahrir u Kairu

Komentara 8

Avatar babas
babas
17:05 22.10.2012.

Francuskinje vole Arape,a i oni obožavaju njih. Nisam vidio da ju je itko zgrabio,ali da su se napalili jesu.Otkad je Amerikanac uveo demokraciju,Egipat je postao Divlji zapad!

YA
yan
13:31 22.10.2012.

S jedne strane dižu frku zbog karikature proroka a s druge siluju žene , kako je to moguće ,,,,,,,,,

Avatar mate112
mate112
14:18 22.10.2012.

treba opet sulejman tu reda malo napravit. hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije