Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTANBUL

Nesuđenog otmičara turskog zrakoplova savladali putnici

turski otmičar
reuters
06.01.2011.
u 12:30

Četrdesetogodišnji Cuma Yasar, prijeteći bombom, pokušao je zrakoplov uoči slijetanja preusmjeriti natrag za Oslo

Četrdestogodišnji turski državljanin Cuma Yasar, porijeklom iz kurdskog sela u Anatoliji, pokušao je u srijedu navečer oteti zrakoplov Turkish Airlinesa 30 minuta prije slijetanja u Istanbul te pilote natjerati da se vrate u Oslo.

Nesretnog otmičara u zrakoplovu su savladali putnici, a potom ga je policija privela po slijetanju u Istanbul. Policajci su izvjestili da su, kada su ušli u zrakoplov, zatekli jednog putnika kako sjedi na prijestupniku, javio je BBC.   

U zrakoplovu na liniji Oslo-Istanbul bilo je 59 putnika, uključujući jednu bebu. Svi su ostali neozlijeđeni. Prema izjavama svjedoka, nesuđeni je otmičar na lice navukao masku i pokušao se probiti u pilotsku kabinu, izvikujući prijetnje da će detonirati bombu. Naknadno je utvrđeno da su prijetnje bombom bile lažne.

Prema navodima agencije Anatolia, Yasar je uz sebe imao iskaznicu u kojem je naveden kao hendikepirana osoba. Turske agencije spekuliraju da je riječ o mentalno poremećenoj osobi. Zbog čega se želio vratiti u Oslo još se ne zna. Norveški mediji izvještavaju kako je Yasar već nekoliko puta tražio stalno boravište u Norveškoj, ali je bio odbijen. Zbog toga je prošlog ljeta bio i u štrajku glađu. U zadnje je vrijeme navodno živio u zapadnoj Norveškoj.

Ključne riječi

Komentara 23

RI
Riznica
15:52 06.01.2011.

06.01.2011. u 13:53h Stockholm je napisao/la: ------------------------------ Pa gdje ce vece smece od vas cionista, samo nered na zemlji stvarate !\"

ST
Stockholm
16:37 06.01.2011.

Koliko se samo nakotilo tog islamisticnog smeća u nekada tako mirnoj i pitomoj Skandinavji.

Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
14:43 06.01.2011.

Ostao mu Kuran u Norveškoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije